Hirdetés

CES 2023: prezentálta legújabb Nitro notebookjait az Acer

A Nitro 16 és 17 méretes lesz, ami nagy súllyal is jár, de a teljesítményükre valószínűleg nem panaszkodnak majd a vásárlók.

Az idei CES-en az Acer frissítette a teljesítménycentrikus Nitro sorozatát, így bemutatták a Nitro 16-ot és 17-et. Utóbbi egy 3 kg-nál valamivel kisebb tömegű notebook, amely 17,3 hüvelykes, 165 Hz-es IPS kijelzőt használ, és ennek kérhető Full HD-s vagy QHD-s verziója is, de Full HD esetében opcionálisan be lehet érni 144 Hz-es frissítéssel is.

A nem túl vékony vázon belül Raptor Lake-HX sorozatú processzor bújhat meg, ezen belül is Core i5 vagy i7 közül lehet választani, de az Acer nem árulta el pontosan, hogy mely modellek kérhetők pontosan, ahogy azt sem tudni, hogy a mobil GeForce RTX 40-es szériába tartozó megoldások közül konkrétan mik érhetők el dedikált GPU-ként. Biztos ugyanakkor, hogy a DDR5-ös rendszermemóriából 32 GB-ot lehet kérni, illetve az M.2 interfészbe helyezhető NVMe SSD PCI Express 4.0-s alternatíva lehet, legfeljebb 2 TB-os tárkapacitással. Utóbbi két esetben a további bővítés lehetősége adott az előre megrendelt memóriák és adattároló cseréjével.


[+]

A Nitro 17 kínál Wi-Fi 6-ot és Bluetooth interfészt, illetve két Thunderbolt 4.0-s portot, de van még egy Ethernet, három USB 3.2 Gen2, valamint egy HDMI 2.1 aljzat, illeve egy microSD memóriakártyákat fogadó kártyaolvasó. Nem elhanyagolható még az RGB-s, négy zónára osztott háttérvilágítással rendelkező billentyűzet sem.

Az előtelepített Windows 11-gyel érkező Acer Nitro 17 forgalmazása májusban kezdődik majd meg, a kezdőára 1600 euró lesz, de hardverkonfigurációtól függően ez még mehet feljebb. A vállalat az ajánlatott egy hónapos Xbox Game Pass előfizetéssel próbálja majd vonzóbbá tenni.

A rendszernek jön egy Nitro 16 nevű, amolyan kistestvére, amely a kisebb kijelző miatt valamivel könnyebb lesz, de alapjaiban hasonló hardverkonfigurációkat kínál majd. A megjelenítő viszont annyiban változik, hogy WUXGA vagy WQXGA felbontású opciók közül lehet majd választani, de a 165 Hz-es frissítés megmarad. Ez a verzió ugyanakkor érkezik, mint a nagyobbik testvére, viszont a kezdőára 1500 euró lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés