Hirdetés

CES 2023: feltöltötte az Aspire családot az Acer

Két egybegép, hat notebook és egy tetszetős hangszóró került a menüre.

Az Acer az idei CES-en a költséghatékonynak tekinthető Aspire termékcsaládot sem felejtette el, amely sorozat számos fejlesztést kap, és ezek zöme meg is érkezik az év első felében.

A PC-k tekintetében érdemes a két Aspire S sorozatú egybegéppel kezdeni, amelyek 27 és 32 hüvelykes, kávamentes, WQHD kijelzővel érkeznek. A nagyobbik megjelenítő mögött akár Intel Core i7-13700-as processzor, illetve Arc A-szériás dedikált GPU is megbújhat, míg a kisebbik panel előző, azaz 12. generációs Core i5 és i7 processzorokat rejthet Iris Xe IGP-vel.

[+]

A Wi-Fi 6E modullal rendelkező, 1080p-s vagy 1440p-s webkamerát használó gépekre előtelepített Windows 11 kerül, a dupla hangszórók pedig DTS Surround támogatással bírnak. A 27 és 32 hüvelykes Aspire S egybegépek rendre 1200 és 1700 eurós áron érkeznek. Előbbit már januárban, míg utóbbit júniusban lehet majd megvásárolni.

Az Aspire notebookok közé 14, 15 és 17 hüvelykes Aspire 3, illetve 15 és 17 hüvelykes Aspire 5 modellek jönnek. Mindegyikre egységesen jellemző a Wi-Fi 6E, a HDMI 2.1, az USB Type-C, de amíg az Aspire 3 Alder Lake-N sorozatú Core i3-N processzorokat használ, addig az Aspire 5 13. generációs Core CPU-kat. Sőt, utóbbi mellé rendelhető GeForce RTX 2050-es mobil GPU is, illetve a memória kapacitása is elérheti a 32 GB-ot, míg az adattároló 1 TB-os SSD lehet.

A kijelzőket tekintve az Aspire 3 minden esetben 1080p-s alternatívát kap, míg az Aspire 5 esetében opció az 1440p is, ráadásul IPS panellel. Ezen túlmenően még a Thunderbolt 4 is elérhető.

[+]

Az Aspire 3 modellek mérettől függően 480, 500 és 600 eurós kezdőáron érkeznek, míg az Aspire 5 verziók esetében csak a kisebbik modell van beárazva, ez 800 eurótól szerezhető majd be.

Végül érkezik az Acer Halo Swing Smart Speaker, amely a vállalat úgynevezett intelligens hangszórócsaládjának legújabb tagja. A DTS Sounddal kiegészített, interaktív LED kijelzővel felvértezett készülék 360 fokos hangsugárzást kínál és reaktív RGB megvilágítású talppal rendelkezik, amely lejátszás közben a különböző zenei műfajokhoz igazodik. Az alapvilágítás a Google Asszisztenssel való interakció során a színeket is változtatja, és fényforrássá is átalakulhat, meleg fénnyel megvilágítva a tereket.


[+]

A fejlesztés egyszerre több felhasználó számára biztosít eszközvezérlést, többek között a Google Home és az Acer Halo Swing App támogatásával lehetővé teszi az eszközök problémamentes párosítását és kezelését, a kommunikációt, illetve a csoportos zenelejátszást más hangszórókon. A rendzer IPX5-ös tansítvánnyal bír, így bizonyos mértékig vízállónak tekinthető, emellett támogatja a Bluetooth 5.2-t.

Arról sajnos nincs adat, hogy az Acer új hangszórója mikor érkezik, de az ára 200 euró lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés