Hirdetés

CES 2011: gyilkos Gigabyte alaplapok

A Gigabyte rengeteg alaplapot készít, és kedvelt gyártó is a felhasználók körében, de egy dologban az Asus és az MSI mögött kullog. Az előbbi két vállalatnak kifejezetten játékosoknak készített alaplapszériájuk is van, így nem nehéz kitalálni, hogy ebből a harcból a Gigabyte sem maradhat ki. G1-Killer lesz annak a sorozatnak a neve, ami kifejezetten a játékos felhasználóknak szól, így a most bemutatkozó három alaplap felszereltsége egészen elképesztő. Mindegyik megoldás LGA1366-os foglalatba illeszthető processzorokat fogad, a háromcsatornás DDR3 memóriacsomagokat pedig hat DIMM csatoló várja. A lapkakészlet szerepét az X58-as északi és az ICH10R-es déli vezérlőhíd tölti be, a hűtés pedig egészen egyedi jellegzetességeket hordoz.

A csúcsmodell a G1.Assassin lesz, ami XL-ATX méretű, ennek megfelelően négy darab PCI Express x16-os portot kapott, amelyekből kettő 16 csatornát alkalmaz, míg a másik két interfész 8 csatornával dolgozik. Természetesen lehetőség lesz a CrossFireX és a 3-way SLI alkalmazására. A további bővítőkártyákat két x1-es PCI Express és egy PCI foglalat várja. A meghajtókat két darab 6 Gbps-os és hat 3 Gbps-os SATA port fogadja, továbbá egy eSATA is található a hátlapon, ami áramot tud szolgáltatni a csatlakoztatott eszköznek. A processzor tápellátását 16 fázis biztosítja, továbbá az alaplapon megtalálható lesz a 20K2 jelzésű Creative Soundblaster X-Fi digitális hangprocesszor, valamint a Bigfoot Networks Killer E2100-as hálózati vezérlő. Az USB portok szempontjából nyolc 3.0-s és szintén nyolc 2.0-s interfész került a termékre.


Gigabyte G1.Assassin (forrás: HotHardware) [+]

A G1.Sniper már ATX méretű lesz, így el kell búcsúzni egy x8-os PCI Express porttól, továbbá a processzor tápellátása is nyolcfázisúra csökken, de ez nem jelent komoly hátrányt. Kisebb változás éri az eSATA körül is a terméket, ugyanis a G1.Sniper már két interfészt kínál, de ezek nem tudnak áramot biztosítani az eszközök számára, emellett az USB csatlakozók esetében is négyre csökken a 3.0-s portok száma, de az USB 2.0-s aljzatok mennyisége 12-re nő.


Gigabyte G1.Sniper (forrás: HotHardware) [+]

A G1.Guerrilla a G1.Sniperhez képest további butításon ment keresztül, ugyanis eltűnik a Creative Soundblaster X-Fi digitális hangprocesszor, aminek a helyét egy Realtek ALC889-es megoldás veszi át. Fontos megjegyezni, hogy mindhárom alaplap támogatja a RAID-et, továbbá két BIOS-szal rendelkeznek. Ezenkívül a Gigabyte számos extra szolgáltatást bevetett, amelyek főleg a tuningot segítik. A G1-Killer termékcsalád nagyon impozánsnak tűnik, és az információk szerint a megjelenés is közel van. Az árakról sajnos még nem nyilatkozott a gyártó, de biztos nem lesznek pénztárcabarát termékek.


Gigabyte G1.Guerrilla (forrás: HotHardware) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés