Hirdetés

Új tabletek a porondon

Alig egy hónapja számoltunk be Velocity Micro tabletről, a gyártó máris a második generációs modellen dolgozik, sőt már szállítja is, tehát rövidesen megvásárolható lesz. A T301 Cruz elődjéhez hasonlóan 7”-es képátlójú kapacitív érintőképernyőt kapott, ám ezúttal a képaránya 16:9 helyett 4:3 lesz. A felbontás is változik 800x600 pixelesre. Az Android 2.0-s operációs rendszerrel telepített gépezet 256 MB RAM-ot és 4 GB belső tárhelyet kínál, továbbá kártyaolvasóval is ellátták, amihez egy 4 GB-os SD kártya is jár. A hálózatra Wi-Fi-n keresztül köthető, van gyorsulásmérője, az akkumulátora nagyjából 10 órás használatot tesz lehetővé, az ára pedig a T103-hoz hasonlóan a 250 dollár körül alakul majd.

Velocity Micro T301 Cruz Tablet [+]
Velocity Micro T301 Cruz Tablet [+]

Az E FUN a Nextbook Next3 nevű tabletje is megvásárolható már. A 8,4”-es érintőképernyővel felszerelt, fényes fekete borítású készüléken 2.1-es Android operációs rendszer fut. Belső tárhelye 2 GB-os, de van természetesen SD kártyát kezelő foglalata is a bővítéshez. Rendelkezik 802.11b/g-s Wi-Fi modullal, illetve előtelepítve megtalálható rajta a Borders eBook alkalmazás is, valamint 25 darab ajándék könyv. A Next3 230 dollárba kerül, és jár hozzá egy eltávolítható védőtok is.

E FUN Nextbook Next3
E FUN Nextbook Next3

Az Engadgetnek sikerült lencsevégre kapnia a Motorola érkező tabletjét, amely már az Android Honeycombot fogja tartalmazni, azaz az operációs rendszer 3.0-ás verziója kerül rá. Egyébként ismét egy Tegra 2-es gépezetről van szó, amely 10”-es, 1280x800 pixeles felbontású érintőkijelzőt, 512 MB RAM-ot és 32 GB beépített tárhelyet kapott. Ellátták továbbá microSD slottal, két kamerával, gyorsulásérzékelővel, valamint micro USB és mini HDMI aljzatokkal. A tablet a januári CES-en fog hivatalosan bemutatkozni.

Motorola tablet (forrás: Engadget) [+]
Motorola tablet (forrás: Engadget) [+]

A Motorola egyébként ezzel a trailerszerűséggel harangozta be a készüléket:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés