Hirdetés

Megjelent a Capture One 4.7

A Phase One kiadta profi képfeldolgozó programjának új verzióját. A legfrissebb Capture One 4.7 DB és PRO változata már támogatja a Canon EOS 5D MarkII-vel és a Nikon D3x-szel készült fotókat is. A fő újítás azonban nem ez. Az eddig csak a nyers formátumú, valamint a Phase One hátfallal készült képeken végezhető módosítások felhasználási területét kibővítették, így mostantól a JPEG és TIFF kiterjesztésű állományok jobban alakíthatóak (az összes funkció elérhető, kivéve a lencsekorrekciót). A másik fontos fejlesztés az Enhanced Image Package (kiterjesztett képcsomag), vagyis a .eip kiterjesztésű fájltípus. Az új szabvány az eredeti Phase One RAW és az ezen végrehajtott módosításokat tartalmazó fájl összeolvadásaként született. Ez könnyebb áttekinthetőséget biztosít, és nagyon hasznos lehet archiváláskor, ha meg akarjuk tartani az érintetlen képeket is. Az EIP tehát két képet egyesít: az eredeti nyerset, és a már megváltoztatott paraméterekkel rendelkezőt. 

A Capture One 4.7-re ingyen frissíthetnek azok, akik rendelkeznek valamely korábbi 4.x verzióval. Aki csak kipróbálni szeretné a programot, az is letöltheti az aktuális verziót, hiszen az 30 napos próbalehetőséggel kecsegtet. A szoftver letölthető a hivatalos Phase One oldalról: link

Az új Capture One mellett két codec is napvilágot látott. A Windows Imaging Component-hez és a Mac-es Quick Lookhoz készült pluginek a Phase One RAW és EIP képeket teszik láthatóvá és menedzselhetővé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés