Hirdetés

Bővül az XPERT memóriacsalád

Amikor egy memóriagyártó új terméket jelent be, az esetek jelentős hányadában arról számolhatunk be, hogy az új jövevény vagy órajelét, vagy időzítéseit tekintve gyorsabb lett elődeinél, netán nagyobb kapacitást kínál azoknál. A Corsair XMS XPERT memóriacsaládjával január elején ismerkedhettünk meg; a programozható, digitális LED-panellel jelentkező DDR memóriamodulok családja most új taggal, pontosabban új párossal bővült.


TwinXP1024-3200C2: AMD-vel megfontoltabb

 

A Corsair TwinXP1024-3200C2 típusú memóriamodul kitje az előddel teljesen megegyező kapacitást nyújt és hozzá hasonlóan 400 MHz-es effektív órajelen jár. Az egyetlen különbség mindössze az időzítésekben rejlik; e tekintetben némileg meglepő módon az új modulok lassabbak a korábban bejelentett példányoknál. Az első szériába tartozó TwinXP1024-3200XL modulok ugyanis 2-2-2-5 időzítések mellett üzemelnek gyári órajelen, míg az új modellek 2-3-3-6 időzítést nyújtanak Intel alapú rendszerek esetén, míg AMD processzorok mellett csak 2,5-3-3-6 időzítésékre képesek. Ez utóbbi „hivatalos diszkrimináció” némileg furcsán veheti ki magát a piacon, mindemellett nem ez a Corsair első olyan terméke, amelyik AMD alapú rendszerek részeként „lustálkodik”.

A cég sajtóközleménye szerint az új modulok mindezért cserébe akár lényegesen olcsóbbak lehetnek, mint a korábbi modellek; a Corsair valamivel 300 dollár, azaz mintegy 54 000 forint alá kívánja pozicionálni a két 512 MB-os modulból álló TwinXP1024-3200C2-t.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés