Hirdetés

Beszédes memóriamodulok a Corsairtől

A kiváló minőségű memóriáiról ismert Corsair új termékével elsősorban a megszállott gépépítőket, tuningosokat és moddereket célozza meg. Az XMS Xpert nevű modulok tetején egy csatlakozósor található, amelyre egy LED-kijelzőt lehet illeszteni. A felső panel mindkét szélén van aljzat, így az kétféleképpen is csatlakoztatható.


The Inquirer



Forrás: [H]ard|OCP

A kijelzőről a modul tápfeszültségének, órajelének és aktuális hőmérsékletének értékei olvashatók le, sőt a Corsair Memory Dashboard nevű szoftvere segítségével tetszőleges szövegek is kiírathatók. A LED-panel a memóriamodul biztosította érintkezőkön kívül semmiféle külön vezetéket nem igényel, ám szélessége folytán a hagyományos 2 x 2-es kiosztású foglalatok esetén legfeljebb két modul tetején kaphat helyet – nem akadályozva ugyanakkor összesen négy memóriaegység beépítését.


Forrás: HardWare.fr

Az XMS Xpert persze alapfunkciójának is tökéletesen eleget tesz, a [H]ard|OCP által tesztelt előszériás minták 400 MHz-en 2-2-2-5 időzítésekkel, 500 MHz-en és 2,75 voltos feszültségen pedig 2,5-3-3-6 időzítésekkel stabilan futottak több napon keresztül.

A termék fejlesztésében az Everestet készítő Lavalys is részt vett, így a diagnosztikai szoftver az első, amely felismeri az újfajta modulokat. Az XMS Xpert várhatóan 20-40 dollárral fog többe kerülni, mint a Pro sorozat hagyományos tagjai.


Forrás: Lavalys [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés