Hirdetés

Bővül a Biostar inteles TForce4 alaplapcsaládja

Hamarosan piacra kerülnek az első alaplapok, amelyek az NVIDIA tegnap bejelentett, Intel processzorokat támogató lapkakészleteire építenek. A Biostar TForce4 U 775 néven érkező modellje várhatóan költséghatékony megoldást jelent, hiszen csak egy videokártya fogadására készítették fel, ugyanakkor nem nélkülözi a túlhajtáshoz szükséges funkciókat. A tuningra, illetve a rendszer állapotának megfigyelésére BIOS-beállítási lehetőségek, jumperek, valamint Windows alatt használható segédalkalmazások teremtenek alkalmat.

Az alaplap az nForce4 Ultra chipset köré épül; a maximálisan 1066 MHz-es rendszerórajel jóvoltából képes együttműködni valamennyi LGA775 tokozású Intel asztali processzorral. Négy memóriafoglalatába hivatalosan legfeljebb 667 MHz-es DDR2 modulok kerülhetnek, melyek összkapacitása 4 GB-ig terjedhet. A videokártya PCI Express x16 foglalatán kívül két PCIe x1 és négy PCI aljzat található az ATX szabványt követő alaplapon.

Meghajtók két IDE-csatornára és négy Serial ATA II portra kapcsolhatók, a vezérlő a RAID 0, 1 és 0+1 üzemmódokat támogatja. A chipsetbe integrált és ActiveArmor tűzfallal kiegészített Gigabit Ethernet MAC vezérlő egy Vitesse adó-vevő chipen keresztül kommunikál. Nyolccsatornás hangról egy Realtek ALC850 kodek gondoskodik; az analóg audiocsatlakozókon kívül SPDIF-kimenet is rendelkezésre áll.

Azóta történt

  • Újdonságok tömegesen

    Ma nagyobb tempóban vesszük sorra a hazai piac újdonságait az alaplapoktól a hűtési kellékeken át a különféle perifériákig.

Előzmények

Hirdetés