Hirdetés

Nagy teljesítményű, sokoldalú PMP-vel rukkolt elő az Onda

A hordozható médialejátszók piaca napról-napra bővül. Ipari mennyiségű friss termék jelenik meg, és a „gyártók” (azaz sokszor inkább csak átcímkézők) is gombamód szaporodnak. Az Onda közöttük már régi motorosnak számít, a termékkínálatuk óriási, és ráadásul nem csak a legolcsóbb kategóriában vitézkednek.

Onda VX610W
Onda VX610W

Az egyik új hordozható médialejátszójuk, a VX610W is a nagyobb teljesítményű darabok közé tartozik. 1,5 gigahertzes Cortex A10 processzort kapott, sőt került bele egy Mali 400 grafikus vezérlő is, valamint 512 MB DDR memória. Az Android 2.3 operációs rendszerre épülő eszköz kapott egy gravitációs szenzort, támogatja a Flasht, rendelkezik beépített Wi-Fi adapterrel is. Került rá két hangszóró is, belső memóriája 8 GB, de az olvasója 32 GB-os kártyák fogadására is képes. Akkumulátora egy feltöltéssel húsz napig bírja a strapát készenléti üzemmódban. Ha zenét hallgatnak rajta, akkor 35 óra után megadja magát, míg videózásnál 8 óra az üzemidő, de ha valaki a neten szörfözget, akkor be kell érnie 6 órával, és ha játszogatna rajta, akkor "csak" öt órán át használhatja.

A formátumtámogatásra sem lehet különösebb panasz. Videók esetében a következő állományok jöhetnek szóba többek között: H.264, VC-1, MPEG-2, MPEG4, XviD / DivX, Real 8 \ 9 \ 10, AVI, RM, RMVB, PMP, FLV, MP4, M4V, VOB, WMV, 3GP, MKV. Ráadásul állítólag képes a 2160p (3840x2160 képpont) felbontásra történő felskálázásra is. Természetesen ezt nem a héthüvelykes érintőképernyőre szánják, hiszen arra csak 800×480 pixel varázsolható, viszont a HDMI porton keresztül kompatibilis megjelenítőkkel könnyen összecsatlakoztatható. Zenék esetében a kötelező MP3 és WMA mellett az OGG, APE, FLAC, WAV, AC3, AAC, AMR, DTS, RA, valamint az M4A jöhet szóba, illetve természetesen képes állóképek megjelenítésére is. Bár az Onda elsősorban a távol-keleti piacokon vitézkedik, azért remélhetőleg hazánkba is eljut ebből egy-két darab. Az ára sem vészes, hiszen már 120 dollárért hazavihető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Onda

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés