Hirdetés

Sebességben szintet lépett a Samsung új eUFS memóriája

Az iparág első eUFS 3.0-s megoldása az abszolút csúcskategóriás ultramobil eszközöket célozza.

A Samsung váratlanul bejelentette az iparág első, 512 GB-os eUFS 3.0-s memóriáját, amely egy tokozásban tartalmazza magukat a flashmemóriákat, illetve a vezérlőt is.

Az eUFS 3.0-s szabvánnyal kompatibilis fejlesztés alapját ötödik generációs, 512 gigabites V-NAND flashmemóriák alkotják, egészen konkrétan nyolc darab, a tokozás kiterjedése egészen kicsi, vagyis ultramobil szinten kifejezetten vállalható.

A vállalat újdonságának adatátviteli teljesítmény szekvenciális olvasás és írás mellett elérheti a 2100 és 410 MB/s-ot is. Ráadásul a véletlenszerű tempó is elég kellemes, mivel olvasási és írási műveleteknél rendre 63 000 és 68 000 IOPS biztosítható. Ezek alapján a sebesség jelentősen megnőtt az előző generációs, eUFS 2.1-es megoldásokhoz viszonyítva.

A Samsung az új eUFS 3.0-s memóriájának tömeggyártását már megkezdte, így már rendelhetik az érdeklődők. Ha az 512 GB-os kapacitás nem lenne elég jó alternatíva, akkor opció lehet a napokon belül érkező 128 GB-os verzió is, de az év második felében 256 GB-os és 1 TB-os modelleket is tervez a cég.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés