Hirdetés

BitFenix Prodigy Jack O' Lantern Edition – megvadított apróság

A BitFenix tavasszal bemutatott Mini-ITX háza, a Prodigy pillanatok alatt hatalmas népszerűségre tett szert, ugyanis nem csak jól néz ki (bár ez perszer erősen relatív), hanem olyan rugalmas belsővel rendelkezik, hogy egy komolyabb konfigurációnak is képes helyet adni, így a kisebb méret sem teremt feltétlenül kompromisszumos megoldásokat. Ezek után nem meglepő, hogy a komplett rendszereket forgalmazó cégek is láttak benne fantáziát, most például a Performance-PCs kínálatában bukkant fel a „csodafegyver”, azonban picit továbbgondolták a koncepciót.


(forrás: Performance-PCs) [+]

A Jack O' Lantern Edition nevű átalakításban Jeremy Birch, aka E.E.L. Ambiense segített be, aki például a Project BIO-A10 mod-ot is készítette, ezzel is bizonyítva, hogy teljesen eltérő stílusokban is képes nagyot alkotni. A Prodigy átalakításakor figyelembe kellett venni, hogy kisebb számú sorozatgyártás a cél, ezért a túlságosan aprólékos és sok munkát igénylő megoldásokat hanyagolni kellett, amely persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne lehetne tetszetős és egyedi a végeredmény. A gépben a fekete-narancssárga színkombináció dominál, amely már önmagában agresszív megjelenést kölcsönöz a masinának, valamint a név is itt nyer értelmet, ugyanis a Jack-o'-lantern jelentése magyarul töklámpás.


(forrás: Performance-PCs) [+]

Először az előlapot vették kezelésbe, amely a gyári megoldáshoz képet alapos ráncfelvarráson esett át. A külső 5,25”-es meghajtóhelyet egy slot-in rendszerű optikai meghajtóhoz tervezett rés vette át, valamint egy BitFenix logóval kombinált méretes légbeömlő nyílás uralja az előlapot, amely mögött egy 180 mm-es Magicool radiátor és egy 180 mm-es Silverstone ventilátor (FN181-BL) kapott helyet.


(forrás: Performance-PCs) [+]

Utóbbi kék LED-jei nem igazán illenek a koncepcióba, ezért ezeket narancssárgára cserélik. A tetejére 280 mm-es Mnpctech védőrács került, alatta két 140 mm-es narancssárga LED-es BitFenix Spectre ventilátor szorgoskodik, hogy egy EK CoolStream XTC 140 radiátort hűvösre tegyenek.


(forrás: Performance-PCs) [+]

Az oldallap természetesen plexiablakkal bővült, hogy a teljesen folyadékhűtött, zsúfolt belső csukott állapotban is látható legyen. A rendszerben narancssárga Mayhem Pastel folyadék kering, erről egy Swiftech MCP-35X pumpa és egy XSPC DDC tartály gondoskodik. A processzort egy EK-Supremacy blokk hűti.


(forrás: Performance-PCs) [+]

A BitFenix Prodigy Jack O' Lantern Edition ház és a komplex vízhűtés együtt 799 dollárba kerül, azonban a különböző opciók igénybevételével ez az összeg jelentősen magasabb is lehet, pláne ha az Intel Core i5 processzort, túlhajtott GeForce GTX 660 Ti videokártyát és a RAID-be kötött 128 GB-os SSD-t is magában foglaló konfigurációra is igényt tartunk.


(forrás: Performance-PCs) [+]


(forrás: Performance-PCs) [+]


(forrás: Performance-PCs) [+]


(forrás: Performance-PCs) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés