Hirdetés

Atari 2600 PC mod az eredetinél 22 857-szer gyorsabb belsővel

A legendás játékkonzol, az Atari 2600 múlt héten már szóba került az oldal keretein belül, ugyanis a Microsoft Internet Explorer és az Atari koprodukciójának köszönhetően klasszikus Atari játékokat ültettek át HTML5 alapokra, és ezek a nosztalgikus darabok a frissen indított Atari Arcade portálon bárki számára elérhetők. Azonban úgy gondolták, hogy ezt az alkalmat nem csak a kiváló portolásokkal, de stílusosan illő hardverrel is megünnepelik, így a Hard Drives Northwest csapatát kérték fel, hogy néhány Atari 2600-at alakítsanak át a mai kor követelményeinek megfelelően.


(forrás: The Windows Blog)

Az építők nagy hévvel estek neki a munkának, amelynek alapkoncepciója az volt, hogy a modding során a külső a lehető legkevesebb csorbát szenvedje, miközben belsejében egy modern számítógép komponensei szorgoskodnak. Az első prototípus a szűkös hely és az elégtelen szellőzés miatt túlmelegedési problémákkal küzdött, de egy alsó ventilátor, valamint a játékkazetta résébe bújtatott két apró légkavaró már elegendő huzatot teremtett ahhoz, hogy a konfiguráció hosszabb és megterhelő munkavégzés közben sem melegedett túl.


(forrás: The Windows Blog)

Az alkalmazott Intel Executive DQ67EP alaplap számos hátlapi kivezetéssel szolgál, éppen ezért az eredeti dobozon itt kellett a legnagyobb rombolást végezni, de egy méretre vágott és a helyére rögzített fekete plexilappal a beavatkozás szinte észrevehetetlen. Egy riser kártya segítségével 90 fokban egy ASUS EAH6570/DI/1GD3(LP) videokártyát is sikerült a rendszerbe illeszteni, így a grafikus számítást egy dedikált egység végzi.


(forrás: The Windows Blog)

Ami a központi egységet illeti, ebben a szerepkörben egy 3,4 GHz-es Intel Core i7-2600S processzor található, amely ha csak a szálakat és az órajelet vesszük figyelembe, akkor az Atari 2600 eredeti, 1,19 MHz-es MOS 6507 processzorához képest 22 857 gyorsabb (4 mag + HT), amire egy modernebb játék futtatása esetén szükség is lehet. A rendszer ezen kívül 8 GB Kingston memóriát és egy 120 GB kapacitású Intel 520 SSD-t kapott, majd egy 192 wattos PICO PSU-160-XT tápegységgel vált teljessé a kép.


(forrás: The Windows Blog) [+]

Ötletes, ahogy az előlapon lévő eredeti kapcsolóknak megpróbáltak új feladatot adni. A power és game reset helyén rugós karos kapcsolók pöckei lógnak ki, ezek funkciója egyértelmű. A TV Type és game select kapcsolók helyén USB portok laknak, a left difficulty és right difficulty feliratok alatt pedig a visszajelző LED-ek kaptak helyet. A modernizált játékkonzolra a koronát Nolan Bushnell, az Atari társalapítója aláírásával tette fel. További részletek az alábbi blogbejegyzésben olvashatók.


(forrás: The Windows Blog)


(forrás: The Windows Blog)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés