Hirdetés

BIOS-resetet mindenkinek!

Érdekes termékkel állt elő a SilverStone, amely leginkább tuninggal foglalkozó felhasználóknak jöhet jól. A processzorok vagy memóriák teljesítőképességének határait feszegetve könnyen belefuthat bárki abba a jelenségbe, hogy a finomhangolás után gépe nem hajlandó elindulni. Ilyenkor sok esetben nem marad más hátra, mint az alaplapon megkeresni a BIOS-t alaphelyzetbe állító jumpert, ami általában eldugott, nehezen hozzáférhető helyen van.

A kifejezetten overclockereknek készített alaplapokon legtöbbször már találunk bekapcsoló és reset gombot, valamint CMOS-Clear kapcsolót is, de sokan nem engedhetik meg maguknak ezeket a termékeket. Számukra készítette el minőségi házairól és tápegységeiről ismert cég az SST-CLEARCMOS elnevezésű eszközét.

Ez nem más, mint azt a bizonyos jumpert helyettesítő, hátlapra kivezetett kapcsoló. A terméket a számítógépház egyik üres hátlapi nyílására lehet rögzíteni, majd a 80 centiméter hosszú kábeleket az alaplap megfelelő tüskéire kell rádugni. Maga a kapcsoló egy fedéllel van ellátva, így véletlenül nem hozható működésbe. Ezután már feltett oldallappal is folytatható a tuning és nem kell a jumper keresgélésével bajlódnunk.

Előzmények

Hirdetés