Hirdetés

Tuningolható P45 chipsetes alaplap a Biostartól

Biostar TPower I45

A nagyobb márkák árnyékában a Biostar is bejelentette első Intel P45 chipsetes alaplapját, amelyet kifejezetten a tuning iránt érdeklődők figyelmébe ajánl. A TPower I45 számos beállítási és monitorozási lehetőséget biztosít, van rajta bekapcsoló- és reset gomb, kis diagnosztikai kijelző, és a stabilitást szolgálják a szilárdelektrolitos kondenzátorok is. A hőcsöves hűtőbordához jár egy Cooler Harbor nevű kiegészítő (kis képünkön), amely a processzorhűtő és a hátsó, kifúvó ventilátor közé iktatva segítheti az északi híd és a CPU-tápáramkör hőmérsékletének csillapítását.

A P45 chipset hivatalos specifikációitól némiképp eltérően a Biostar alaplap támogatja az 1600 MHz-es rendszerbuszt használó processzorokat is, DDR2-es memóriamodulokat pedig 1200 MHz-es órajelig tud hajtani (a négy aljzatba egyébként összesen 8 gigabájtnyi RAM illeszthető). Egy videokártya használatakor az első PCI Express 2.0 x16 foglalat teljes sávszélessége rendelkezésre áll, de két AMD kártyát CrossFireX párosként is lehet működtetni, ilyenkor mindkettő felé nyolc PCIe-sáv aktív. További bővítmények két PCI Express x1 és két PCI aljzatba dughatók.

Biostar TPower I45

A Biostar alaplapnak van egy IDE csatornája, hat belső SATA portja és két külső eSATA csatlakozója is. USB 2.0 portjai közül hatot helyeztek el hátul, a FireWire hiányzik. A Gigabit Ethernet vezérlőt és a 8+2 csatornás ALC888S audiokodeket egyaránt a Realtek szállítja; az I/O panelen csak az analóg hangcsatlakozókat találjuk meg, az SPDIF ki- és bemenet alaplapi tűk formájában vár kivezetésre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés