Hirdetés

BenQ monitor a fotósok igényeire igazítva

A BenQ háza tájáról már korábban is lehetett hallani az SW2401PT típusjelzésű kijelzőről, amit novemberre ígért a gyártó, de úgy néz ki, hogy kis késéssel csak decemberi rajtot sikerül venni. A 24, azaz egészen pontosan 23,8"-es, 2560x1440 képpontos panellel szerelt modellt a vállalat kifejezetten képfeldolgozási célokra ajánlja, és ennek érdekében a technikai paramétereket és a felszereltséget is úgy alakították, hogy megfeleljen az ilyen felhasználási területen szóba jövő igényeknek.


[+]

Ilyen például a 100%-os sRGB és 99%-os AdobeRGB színtérlefedettség, a hardveres kalibrálási lehetőség a Palette Master szoftverrel, a gyári kalibráció (DeltaE<2), a fekete-fehér üzemmód, a 178/178 fokos betekintési szögek, az integrált USB 3.0-s hub és a beépített SD-kártyaolvasó. Emellett megemlítendő a teljesen vibrálásmentes LED-háttérvilágítás és a minden irányban állítható állvány is, ami a portrémód mellett kiegészül falra szerelhetőséggel is. A panel beszállítója egyelőre nem ismert, és bár a sajtóközlemények IPS-t említenek, nagyobb az esélye, hogy a gyártó most is az AUO IPS-re hajazó AHVA paneljét kapja meg.


[+]

Ezen túlmenően a technikai paraméterek között további adatokra lelhetünk: 250 cd/m² maximális fényerősség, 1000:1 kontrasztarány, 8 bites színmélység, 14 bites LUT, 5 ezredmásodperces válaszidő. A bemenetek között DisplayPort, HDMI és Dual Link DVI is felfedezhető.


[+]

A BenQ SW2401PT 500 eurós áron lesz elérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés