Hirdetés

Professzionális IPS monitorban utazik már a BenQ is

A BenQ az utóbbi időben a prémium szegmensben többnyire az MVA paneleket részesítette előnyben, de a most bejelentett, Pro Graphics szériába tartozó 24 colos kijelző, a PG2401PT esetében az IPS-re szavaztak. A új kijelzővel a gyártó a grafikusokat célozza meg elsősorban, erről tanúskodik a G7 és Fogra tanúsítványa is, amiből már sejthető, hogy a technikai specifikációk terén is a legjobbakat kapjuk.


[+]

A 24,1"-es, 1920x1200 képpont megjelenítésére alkalmas 10 bites IPS panel 1,07 millárd színt képes megjeleníteni, és ezzel lefedi az Adobe RGB színskála 99%-át, illetve a vállalat garantálja a DeltaE≤2 színhűséget. Továbbá kapunk még homogenitás korrekciót, 14 bites 3D LUT-ot és hardveres kalibrálási lehetőséget, amihez a BenQ saját (Palette Master névre hallgató) szoftvert fejlesztett a színmenedzsment világában ismert X-Rite közreműködésével. Fontos megemlíteni, hogy az ezzel használható i1 kalibrátor (i1 Display, i1 Pro, i1 Pro 2) viszont nem képezi részét a csomagnak.


[+]

Nem úgy, mint például a kategóriában megszokott árnyékoló, ami a minden irányban állítható kávára szerelhető fel. A kábelbújtatóval és két tappanccsal ellátott állvány -5 és +20 fok közötti dönthetőséget, 90 fokos elforgathatóságot, 50 milliméteres magasságállítást, valamint portré módot kínál. Csatlakozókból sincs hiány, mini DisplayPort és normál DisplayPort bemenetek mellett DVI-D, D-Sub és HDMI található a hátoldalon, továbbá birtokba vehetjük a fejhallgató kimenetet, a dupla portot felvonultató USB 3.0 elosztót és az integrált SD kártyaolvasót is.


[+]

Az egyelőre ismeretlen árú monitor további technikai paraméterek között szerepel még az 1000:1 natív kontrasztarány, a 350 cd/m² fényerősség, az 5 ezredmásodperces válaszidő (gyorsítás nélkül 12 ms) és a 100 x 100 mm-es VESA rögzítőpontok fali konzol felszereléséhez.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés