Hirdetés

Bemutatkozott a Unigine Sim

A Unigine néven ismert motorról sokaknak a Heaven és a Valley nevű tesztprogram jut eszébe, de a rendszer a játékok piacán is bemutatta már tudását az Oil Rush című szoftverben, de összességében túlzottan nagy sikereket azért nem ért el. A vállalat talán ezért is mutatta be a Unigine Sim motort, mely a játékok helyett az ipari szimulációs feladatokra koncentrál. Technikailag ez nem ismeretlen terep, mivel a Unigine motort eleve több cég licencelte ilyen célra, de mostantól a fejlesztők a rendszer alapvető funkcionalitását is ebbe az irányba terelgetik. Ez persze nem jelenti azt, hogy lemondanak a játékok piacáról, de a mögöttes koncepció szerint ez a szegmens csak a bevételük 15-20%-át tenné ki, tehát a befolyó pénz nagyon nagy része az egyéb felhasználásból származna.

A Unigine egyébként ugyanazzal a gonddal küzd, mint bárki más ezen a piacon. A nagy kiadók az elmúlt években stratégiát váltottak, így főleg házon belül oldják meg a motorkérdést. Az ultramobil termékek piaca ugyanakkor még szabad, de itt a Unity nevű videojáték-motor szinte minden konkurenst leigáz.

A Unigine Sim többek között transzport és katonai szimulációkra, oktatási feladatokra, beruházásra vonatkozó vizualizációkra és számos más feladatra használható a virtuális valóság támogatással kiegészítve. A lehetőségeket a vállalat egy demonstrációval prezentálta, melyben helikopteres mentést lehet tervezni és levezényelni. Ezt a programot sajnos nem adják ki publikus formában. Technikailag futna az igen erős PC-ken, de a mérete 60 GB, ami túl soknak mondható. Ettől függetlenül a Unigine Sim a fenti videóban megcsodálható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés