Hirdetés

Debütált a Lian Li O11 Air ház szerényebb méretű variánsa

A Der8auer által láttamozott, jóhírű termékcsalád legújabb képviselője természetesen nem szakít az elődei dizájnfilózófiájával.

A Lian Li felfrissítette a méltán népszerűségnek örvendő O11 házszériájának portfólióját, ugyanis bemutatta a szimpla verzióval ellentétben léghűtésre kihegyezett Air modell kisebbik testvérét, az O11 Air Minit. A 384 mm magas, 288 mm széles és 400 mm mély tornyocska a nevét meghazudtoló módon a Mini-ITX-es formátumtól egészen (280 mm széles) E-ATX-ig tudja fogadni az alaplapokat, és megőrizte rokonainak moduláris felépítését, így a 7 bővítőhelyes kivitelből átalakíthatjuk 5 bővítőhelyessé is, ami igen nagy flexibilitást ad a hardvereink összeválogatásának, majd beszerelésének idején.


[+]

A szemrevaló kalyiba csupán a balján visel 4 mm vastagságú, edzett üvegből készült panelt, a szintén 4 mm vastag alumíniumból megálmodott frontját, tetejét és jobbját javarészt porszűrőként (amiből alulra szintúgy került egy) is funkcionáló fémháló borítja az ideális szellőzés megvalósításának érdekében.

[+]

A tágas beltérben 170 mm magasra nőtt processzorhűtők, 362 mm hosszúra nyúlt videokártyák és sztenderd ATX-es tápegységek lelhetnek otthonra (utóbbiak 200 mm-es hosszig), és a beépíthető adattárolók tekintetében sem lesz oka panaszra az egyszeri vásárlónak, hiszen hat 2,5 hüvelykes, vagy két 2,5 és négy 3,5 hüvelykes meghajtót lehet beapplikálni, amelyek a kíváncsiskodó szemek elől rejtve, az alaplapi tálca hátoldalán bérelhetnek maguknak szállást. A kétkamrás kábelmenedzsmentet gumibetétes perforációk és tépőzárakkal megspékelt csatornák segítik.

[+]

A grafikus vezérlő kapcsán annyit érdemes még megjegyezni, hogy egy külön beszerzendő (fekete vagy fehér, PCI Express 3.0-s vagy 4.0-s) keretnek hála lehetőségünk nyílik a vertikális üzembe helyezésre, ráadásul ezt kétféle magasságban tehetjük meg, attól függően, hogy akarunk-e a VGA alá légkavarókat rakni vagy sem.

[+]

Az alkatrészeink hőmérsékleti mutatóit kordában tartó fuvallatokról nem kevesebb, mint tíz ventilátor gondoskodhat, s ezekből két 140 és egy 120 mm-es, PWM-es példányt gyárilag mellékelnek a csomaghoz. Persze a vízhűtések kedvelőire ugyancsak gondoltak a tervezéskor, mivel a moduláris hátlapi panel konfigurációjának fényében akár négy (legfeljebb 240 vagy 280 mm-es) radiátort is rögzíthetünk odabenn.

A 110 dollárért feketében és 120 dollárért fehérben egyaránt választható újdonság felülre költöztetett I/O szigetéről egy audio jack, két USB 3.0 és egy USB 3.1 Type-C konnektor köszön ránk vissza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés