Hirdetés

Teljes értékű utódot kapott a Lian Li O11 Dynamic

Az új, EVO jelöléssel ellátott, megfordítható elrendezésű modell rengeteg komponensnek adhat otthont.

A Lian Li O11, illetve annak Dynamic verziója után rengeteg modell látott napvilágot ugyanezen a néven, ám egyiket sem tekinthettük a szinte már legendás ház utódjának, hiszen mindegyik csak apróságokban tért el az eredeti változattól. Most viszont a gyártó végre bejelentette a tényleges utódot, amelyet O11 Dynamic EVO néven kell majd keresnünk.


[+]

A fekete, fehér és szürke színekben elérhető, 465 x 285 x 459 milliméteres, acélból, alumíniumból és üvegből készült ház megtartotta elődje kialakítását, vagyis a bal oldali, üveggel borított kamra továbbra is az E-ATX méretű alaplap, illetve az abba szerelt komponensek otthonának számít, míg a kábeleket, az akár két, 220 mm hosszú tápegységet, valamint a tizenegy 2,5, illetve hat 3,5 hüvelykes adattárolót a jobb oldali, rácsozott lemez mögé rejthetjük.

A nagy csavar az elődhöz képest az, hogy ezt az elrendezést a fenti videóban látható módon akár meg is fordíthatjuk, így azon felhasználók is látványos konfigurációkat építhetnek össze, akiknek a gépháza egy fal jobb oldalán lakik, hiszen ezzel az elrendezéssel a beltér a jobb oldalról válik láthatóvá.

Az RGB szalaggal díszített előlappal rendelkező O11 Dynamic EVO-ban nem ez az egyetlen testreszabási lehetőség, ugyanis a legfeljebb 422 mm hosszú grafikus kártya helye sincs kőbe vésve. A klasszikus, horizontális elhelyezés mellett választhatjuk a vertikális pozíciót is, ezt ráadásul a ház aljától számított 50, illetve 90,5 milliméteres magasságban is megvalósíthatjuk, emellett lehetőségünk van a kártyát az alaplap mellé is beszerelni, ezzel is leegyszerűsítve a vízhűtéses rendszerek építését. Fontos megjegyezni, hogy utóbbi két lehetőséget választva mindenképp be kell szereznünk a 80 dolláros Vertical GPU vagy Upright GPU kitet, ami a 20 dolláros Front Mesh kitet, a 13 dolláros Top I/O kitet, valamint a 19 dolláros Addittional I/O kitet egészíti ki a megvásárolható tartozékok listáján.


[+]

Utóbbi azért is érdekes, mert a gyári, két USB 3.0, valamint egy-egy USB 3.1 Type-C és kombójack csatlakozót magán viselő I/O panel is egy modulon kapott helyet, amit a ház eleje helyett annak két oldalán is elhelyezhetünk, de ha nem tudnánk eldönteni, hogy hol van szükségünk USB kivezetésekre, az említett, utólag megvásárolható modullal két helyre is tehetünk USB csatlakozókat.


[+]

A házban helyet kaphat még egy maximum 167 mm magas processzorhűtő is, ha pedig inkább a vízhűtést preferálnánk, fentre, alulra és az alaplaptálcára is felpattinthatunk egy legfeljebb 360 mm hosszú radiátort. Ezek helyét összesen 9 db ventilátorral is feltölthetjük, amit egyetlen hátsó egység egészíthet ki, de ha megvásároljuk és beszereljük a korábban már említett Front Mesh kitet, további három ventilátorhelyet kapunk az akkor már rácsos előlap mögé.

A Lian Li O11 Dynamic EVO alapára 150 dollár lesz, a piacra kerülés pontos ideje viszont egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés