Hirdetés

Szereti a levegőt a Lian Li legújabb kétkamrás háza

Az O11 Air esetében nem lehet okunk panaszra az egy termékre jutó ventilátorok számát tekintve

Az eredeti Lian Li O11 bemutatása óta sok víz lefolyt a Dunán, a kétkamrás ház azóta több utódot is kapott. Ezek a frissítések leginkább a dizájnt érintették, a legújabb O11 Air modellel viszont a légáramlás javítása volt a cél. A tervezésben a német mérnök és órajelbűvölő, Roman „der8auer” Hartung is segédkezett.

Lian Li O11 Air
Lian Li O11 Air [+]

A prémium házairól ismert tajvani gyártó most sem fukarkodott az anyaghasználattal, az üresen is közel 10 kg tömegű monstrum nagy része acél, az előlap azonban műanyag. Az oldallemez edzett üvegből készült, amin keresztül tökéletes rálátást kapunk szeretett hardverünkre, ennek alapját maximum E-ATX formátumú alaplap adhatja. Erre mehet rá a 155 milliméteres vagy annál alacsonyabb processzorhűtő, míg videokártyából legfeljebb 420 milliméter hosszúságú fér el benne. A 465 mm magas, 270 mm széles és 476 mm mély házikó hátsó szekciója összesen 6 darab 2,5 hüvelykes és 3 darab 3,5 hüvelykes meghajtót tud elnyelni. Ha a beépített hardver megköveteli a két tápegység beszerelését, akkor 2 meghajtó helyét feláldozva erre is van lehetőség.

Ahogy azt a megnevezésből sejteni lehet, az O11 Air a hűtési lehetőségekből nem is tudna többet nyújtani. A vízhűtést preferálók 3 darab 360 milliméteres radiátort is felszerelhetnek a ház aljára, tetejére és oldalára, az előlap mögé pedig befér további egy 240, 280 vagy 360 milliméter hosszú hőleadó egység. Léghűtést használva még jobb a helyzet, az alább látható módon nem kevesebb, mint 14 darab 120 milliméteres ventilátor vethető be, amik közül a ház tetején és elején lévő 6 helyett 4 darab 140 milliméteres mellett is dönthetünk. A belső teret porvédők óvják a szennyeződésektől, összesen 5 darab, minden irányból.

Lian Li O11 Air
Lian Li O11 Air [+]

Kábelmenedzsmentből jelest érdemelnek a mérnökök, a kisebb kamrában nyom nélkül eltüntethetők a vezetékek. Az előlapi panelt megvizsgálva üdvözölendő a 3.1-es USB Type-C csatlakozó, mellettük elfért még a szeparált hang ki- és bemenet, a bekapcsológomb, valamint két darab USB 3.0 port is.

Az O11 Air kétféle kiszerelésben érkezik, az alapcsomagban tartozék két darab 120 milliméteres, nagy légáramlású PWM ventilátor, míg az elmaradhatatlan RGB variáns dobozában további 3 darab, szintén 120 milliméter méretű Bora RGB légkavaró is megtalálható. Az alapverzió 129, míg a drágább testvérért 149 dollárt kell a kasszánál hagyni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés