Hirdetés

Elkészítette az X399 bootolható NVMe RAID támogatását az AMD

Alig két hónapja írtunk róla, hogy az AMD Threadrippert támogató, X399-es vezérlőhíddal szerelt alaplapokon eleinte nem lesz bootolható NVMe RAID támogatás, pedig az Intel HEDT platformjával szemben - ahol ez a szolgáltatás ugyan elérhető, de fizetős - ezzel a szolgáltatással nagyot léphetett volna előre az AMD. Ugyanakkor már akkor tudni lehetett, hogy ez pusztán átmeneti állapot, a gyártó dolgozik azon, hogy minél előbb elérhető legyen a funkció.


[+]

Bár nemrég pár napos csúszást jelentettek be, szerencsére a várakozásnak többé-kevésbé vége, elméletileg a mai nappal elérhető az említett szolgáltatás az X399-es alaplapokon. Azért csak elméletileg, mert az AMD a maga részéről megtette, amit kellett: a gyártók számára biztosították a megfelelő BIOS kódot, az operációs rendszerben (aminek legalább Windows 10 build 1703-nek kell lennie) pedig a szoftveres támogatást az AMD RAIDXpert2 csomag révén.


[+]

Ez utóbbi egyébnként már letölthető az AMD oldaláról, de a megfelelő támogatást biztosító BIOS-ok elérhetővé tétele az alaplapgyártók feladata, ennek ütemezésére az AMD-nek nincs ráhatása, ezt tehát mindenképp meg kell várni. Amennyiben mind az új BIOS, mind a program a helyén van, a kötetek létrehozása (ami lehet RAID 0, 1 és 10) akár BIOS-ból, akár az AMD programjából is elvégezhető. Fontos, hogy amennyiben már van élő RAID kötet az adott gépen, annak tartalmát a BIOS frissítése és a RAIDXpert2 feltelepítése előtt menteni kell!

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés