Hirdetés

Bejelentette vadonatúj WLAN-vezérlőjét az Intel

A mobil számítógépek szegmensében komplett platformmegoldással szolgáló Intel a várakozásoknak megfelelően útjára indította következő generációs Wi-Fi adapterét, mely a gyártó hasonló célra fejlesztett eszközeihez képest jelentős előrelépést hoz mind a maximálisan elérhető sávszélesség, mind a hatótávolság tekintetében. A Centrino Duo platformhoz tartozó noteszgépekbe építhető Intel Wireless WiFi Link 4965AGN modul ugyanis a korábbi 802.11a/b/g szabványok mellett kompatibilis a legújabb, 802.11n szabvány tervezetével is – utóbbi véglegesítésén gőzerővel dolgozik az illetékes szabványalkotó testület, a végső változathoz nagyon közel álló 1.10-es tervezetet épp a napokban fogadták el.

Az Intel új Wi-Fi vezérlője a 2,4 és az 5 GHz-es frekvenciasávokban üzemel, adatátviteli sebessége a megfelelő vételi viszonyok és technikai háttér mellett elérheti a 300 Mbps-t, hatótávolsága pedig akár a jelenleg piacon lévő 802.11g megoldások kétszerese is lehet. Az Intel szerint az új vezérlő mindemellett jóval energiatakarékosabb, mint jelenleg kapható társai – ez adott esetben hosszú percekkel megnövelheti a noteszgépek akkumulátoros rendelkezésre állási idejét.

A gyártó az új vezeték nélküli hálózati adapter bemutatásával egy időben elindította a Connect with Centrino programot is, mellyel a 802.11n szabvány tervezetére épülő eszközök iránt igyekszik megerősíteni a bizalmat. Az Intel ennek érdekében számos hálózatieszköz-gyártó termékét bevonta egy tesztprogramba, mely során kompatibilitási és sebességteszteket végeztek az eszközökkel. Azok a vezeték nélküli hozzáférési pontok, illetve útválasztók, melyek sikerrel teljesítették a szigorú teszteket, magukon viselhetik a Connect with Centrino jelzést, ezzel biztosítva a vásárlókat arról, hogy az eszköz képes lesz megfelelően együttműködni az Intel új Wi-Fi adapterét tartalmazó noteszgéppel.

Ilyen eszközökkel január végétől találkozhatnak a vásárlók az Asus, a Belkin, a Buffalo, a D-Link és a Netgear választékában. Az első, Intel Wireless WiFi Link 4965AGN modult tartalmazó noteszek ugyanebben az időpontban tűnhetnek fel a boltokban, kezdetben az Acer, az Asus, a Gateway és a Toshiba kínálatában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés