Hirdetés

Befutott Androidra a GeForce Now szolgáltatás

Egyelőre csak Dél-Koreában, köszönhetően annak, hogy a rendszer még a béta fázisban érhető el.

Az NVIDIA még az előző évi CES-en jelentette be a GeForce Now szolgáltatás PC-n, illetve Mac gépeken történő elérhetőségét, amelyet később kiterjesztettek a Shield TV-re is. A rendszer tehát az aktuális formájában egységesítve van az NVIDIA részéről, vagyis mindegy, hogy a felhasználó milyen klienst használ, ugyanazokat a lehetőségeket kapja meg.

A vállalat most más androidos eszközökre is elérhetővé tette a kliensprogramot, ami valószínűleg nem volt túl nehéz, hiszen a Shield TV is Android operációs rendszert használ. Az applikáció egyelőre Dél-Koreában érhető el a Google Play Store-on keresztül, de a teljes szolgáltatás béta fázisban van, tehát egyrészt fokozatosan bővül, másrészt lassan eljut majd a világ többi részére is.

Az NVIDIA egyébként nem titkolta, hogy az Androidra való kiterjesztés a terv, hiszen erről már az Gamescomon is beszéltek, de a most kiadott kliensprogram az első valós lépés ebbe az irányba. Természetesen fontos kiemelni, hogy egy gamepad erősen ajánlott szórakozáshoz, hiszen a legtöbb elérhető alkalmazás nincs optimalizálva az érintőkijelzőre.

Nem hivatalosan más forrásból is beszerezhető az Androidra kiadott állomány, így pedig működik más földrészen is, de az NVIDIA nem garantálja, hogy megfelelő lesz az élmény, erre várni kell béta fázis befejezéséig.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés