Hirdetés

Megnyírta a PlayStation Now árazását a Sony

Ezzel sikerülhet finomítani a platform egyetlen igazi negatívumán.

A Sony PlayStation Now szolgáltatása még 2015-ben rajtolt el, és az akkori lehetőségekhez képest már viszonylag sokat változott, de jelen formájában elmondható, hogy lehetővé teszi a 800-nál is több PlayStation 2-re, 3-ra és 4-re megjelent tartalom PC-re és PlayStation 4-re történű streamelését, vagyis egy felhős játékszolgáltatásról van szó. Emellett a PlayStation 4 konzollal rendelkező felhasználók 300-nál több natívan futtatható tartalmat tölthetnek le a gépükhöz.

Eddig a PlayStation Now nem igazán rendelkezett kihívóval, lényegében sikeres volt a magának teremtett piacon, viszont a Google Stadia érkezésével a Sony-nak is át kellett gondolnia az amúgy nem éppen olcsó árazást. A rendszernek ez nagyon jót fog tenni, mert a havi szinten 20 dolláros ár finoman szólva is sok, és ezen a negyedéves 50, illetve az éves 100 dolláros előfizetés sem igazán segít. Ugyanakkor a japán cég eddig megengedhette magának a vastagon fogó ceruzát, viszont a közelgő kihívók mellett már inkább az árcsökkentést látták járható útnak.

A PlayStation Now szolgáltatás a lehetőségeket tekintve nem igazán fog módosulni, viszont 10 dollárért is elérhető a havi előfizetés, a negyedévesért és az évesért pedig rendre 25 és 60 dollárt kell fizetni. A már aktív előfizetők a következő számlázási ciklusukban kapják meg az alacsonyabb árat.

A Sony különösen az éves árral kínál nagyon olcsó hozzáférést, hiszen ez havi szintre lebontva mindössze 5 dollárt jelent, ami figyelembe véve az elérhető tartalomkínálatot, már tényleg egy kedvező szint, és mindenképpen versenyképes tűnik a Google Stadia, illetve a közvetlen konkurensnek tekinthető Microsoft Xbox Game Pass opciója ellen. A japán cég egyébként úgy gondolja, hogy a felhős játékszolgáltatások kora még csak most jön igazán el, tehát abban a kritikus szakaszban lehet a piac, ahol stratégiai fontosságú a jó ajánlat, hogy a felhasználók számára egyáltalán vonzó legyen egy-egy platform.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés