Hirdetés

Az X99 FTW K alaplappal frissíti kínálatát az EVGA

A mai irányvonalaknak megfelelő fejlesztéseket kapta meg, és a teljes körű Broadwell-E támogatást.

A tuningolás világában etalonként hangzik az EVGA márkanév, így az X99-es vezérlőhídra ők is több alaplapot építettek anno. Most, hogy mindenki a Broadwell-E érkezése apropóján bővíti, frissíti kínálatát, a kaliforniai gyártó sem akart kimaradni. Megalkották az X99 FTW K névre keresztelt modelljüket.

Fentebb linkelt hírünkben az előd X99 FTW specifikációit részleteztük, így ezúttal is csak az eltérésekre és az egyedi tulajdonságokra koncentrálnánk, hiszen az X99-es lapok általánosságban jól felszereltek, és a főbb paraméterek most sem változtak. Legfontosabb adalék, hogy M-key M.2 foglalatot kapunk az újdonságon, ahova NVMe támogatással rendelkező PCIe SSD-t is behelyezhetünk. A másik, napjainkat meghatározó csatlakozó, az USB 3.1 is két példányban, egy-egy Type-A és Type-C aljzattal képviselteti magát. A PCI Express és SATA foglalatok pirosról feketére változtak, de számuk maradt, ahogy a négyutas CrossFire X és SLI támogatás is. A CPU foglalattól nézve a sávkiosztás a következők szerint alakul: x16/x8–x8–x8–x16/x8–x8.

Csak kicsit világít az X99 FTW K (a képre kattintva galéria nyílik)
Csak kicsit világít az X99 FTW K (a képre kattintva galéria nyílik) [+]

Az elődhöz hasonlóan 128 GB DDR4-et kezel, tuninggal a JEDEC 2133 MHz-es értéke felett is, 3200 MHz-ig. Maradt a nyolccsatornás Realtek ALC1150 által biztosított hang, de a NYÁK területét már leválasztották, és itt egy diszkrét piros megvilágítás is rendelkezésre áll. Az RGB és szivárványszín kedvelők itt hoppon maradtak, de néha az egyszerűség a nagyszerű. Gigabit Ethernet kontrollerei is frissültek; egy-egy Intel I219-V és Killer E2400 került a deszkára. Picit módosult a ventilátorcsatlakozók száma, de cserébe több tudja a PWM szabályzást.

PS/2 nincs, USB 3.1 viszont kettő is van
PS/2 nincs, USB 3.1 viszont kettő is van [+]

A nyolcrétegű, matt fekete nyomtatott áramkör, elforgatott 24 tűs ATX csatlakozó csak hab a tortán. Minőségi, 8 fázisú digitális feszültségellátó részleget kapott, amin az International Rectifier fejlett IR3563B vezérlője a kulcsszereplő. Memóriatuning terén egy 4 rétegben vezetett T elrendezésű hálózat segíti a stabilitást. A hosszú PCIe foglalatok lekapcsolhatók, ahogy a két BIOS közt is kapcsolóval válthatunk. Az egyik BIOS chip eltávolítható, ha az alaplapon kívül volna szükséges programozni, de már alapból a Broadwell-E chipeket támogató verzióval érkezik.

Az EATX méretű alaplapot már szállítják, amire 3 év garanciát vállal a gyártó. Ajánlott regisztrálni is, hiszen a boltoknál rugalmasabb ügyintézés is járhat ezzel. Jó hír, hogy az ára megegyezik az elődével, azaz 300 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés