Hirdetés

Az SLI után itt a CrossFire memóriamodul

Új, kifejezetten az ATI CrossFire lapkakészleteihez optimalizált memóriamodulok piaci bevezetését jelentette be az OCZ. A PC2-5400 ATI CrossFire Certified típusú modulokat a kanadai videokártya és chipsetgyártó is bevette saját tesztprogramjába, így a csomagoláson, valamint a terméken egyaránt feltűnik az eddig jobbára csak videokártyákon és alaplapokon látott „Certified by ATI” logó. Bár tapasztalatok szerint a két videokártyát alkalmazó rendszerek általában nem támasztanak speciális igényeket a memória-alrendszer felé, nem ez az első ilyen memóriamodul: a Corsair még májusban, az NVIDIA közreműködésével „SLI modulokat” dobott piacra.

Az OCZ új memóriamoduljai már első ránézésre szembeötlően különböznek a cég választékában található többi típustól; az XTC rendszerű hűtőbordáról az ATI vörös színe köszön vissza, középen a már említett logóval. A PC2-5400 ATI CrossFire Certified modulok 667 MHz-es működésre (CL 4-4-4-12 késleltetésekkel) lettek paraméterezve, ami az új, 800 MHz-es DDR2 memóriával is elboldoguló AM2-es rendszerek terjedését figyelembe véve furcsának tűnhet, mindazonáltal az 1,9 voltos működési feszültség azt sejteti, hogy a modulokban akadhatnak még kiaknázatlan tartalékok.

Az OCZ szokásos módon 1 GB-os modulokat kínál önmagában vagy párban, 2 GB-os kitet alkotva, a memóriákra élettartam garanciát vállal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés