Hirdetés

Abit alaplap CrossFire alá is

„A várakozás hosszúra nyúlt, az út göröngyös volt...” – így kezdődik az Abit legújabb alaplapját bejelentő közlemény, és ha a tavaly egyre csak mélyülő pénzügyi válságra, majd az alaplap üzletág év elején történt felvásárlására gondolunk, aligha róható fel az immár USI szárnyai alá vett Abit csapatának, hogy eddig késlekedett az Intel 975X chipsetje köré épített modell bemutatásával. Az új zászlóshajó, az AW8D valamennyi jelenlegi, LGA775 tokozású Intel proceszorral együttműködik, négy memóriaaljzatában legfeljebb 8 GB összkapacitású DDR2-667/800 modulok helyezhetők el.

Videokártyák számára két PCI Express x16 foglalat áll készenlétben, a chipset pedig lehetővé teszi két ATI videokártya CrossFire üzemmódban való működtetését is, ilyenkor a GPU-k kétszer 8 PCIe-sávon kommunikálhatnak. Ezenkívül két PCIe x1, egy PCI sín került a lapra, és a 7.1 csatornás audiovezérlő is egy külön kis kártyán foglal helyet.

A tárolóegységek egy IDE csatornára, valamint összesen hat Serial ATA portra kapcsolhatók, utóbbiak közül négyet az ICH7R déli híd, kettőt egy Silicon Image lapka kezel. Az alaplap két Gigabit Ethernet interfésszel bír, és nem hiányoznak róla a digitális SPDIF ki- és bemenetek, valamint a FireWire csatlakozók sem. A chipset és az áramellátó áramkörök hangtalan hűtéséről passzív bordák gondoskodnak; túlhajtók megnyugvással vehetik tudomásul a μGuru technológia fennmaradását.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés