Hirdetés

Az NVIDIA újra átnevezi öregedő GeForce kártyáit

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az NVIDIA a régebbi GeForce modelleket új jelölésrendszerrel illetné. A partnerek azonban nem tartották indokoltnak a döntést, így a zöldek határozatlan időre elvetették a változtatást. Múlt év decemberében azonban újra felvetődött az ötlet, melytől elsősorban az OEM partnerek várnak pozitív változást.

A kiszivárgott információk szerint több tárgyalás is lezajlott az elmúlt hónapban, melynek eredményeképpen a GeForce modellek közül a 9400 GT-t G 100-ra, a 9500 GT-t GT 120-ra, míg a 9600 GSO-t GT 130-ra keresztelik át. Továbbá – a jobb eladhatóság végett – a grafikus memória mennyiségét 512, 1024 és 1536 MB-ra növelték az említett kártyáknál. A Media Markt áruházlánc legújabb reklámkatalógusában az Acer és a Packard Bell konfigurációk már az új jelöléseket használják.

Az átkeresztelés várhatóan folytatódni fog a középkategóriás GeForce modelleknél is, így minden bizonnyal a 9600 GT és a 9800 szériás termékvonal is új nevet kap a közeljövőben. Az OEM partnerek közül valószínűleg mindenki élni fog a névváltással, a gyártók azonban még mérlegelik a lehetőségeket.

A karácsonyi szezonról ugyan nincsenek hivatalos kimutatások, de a nagyobb üzletláncok és webáruházak nem hivatalos beszámolói szerint a grafikus kártya üzletágban a Radeon HD 4000 szériás termékek taroltak az ünnepek alatt is. Világos, hogy ez az állapot az NVIDIA gyártópartnereinek tarthatatlan, és minden lehetséges eszközzel változtatni kell rajta.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés