Hirdetés

Az NEC bemutatta a SCOMBO 8 nevű lapkát

Az NEC bejelentette, hogy révbe ért a SCOMBO 8 kódnéven fejlesztett SoC (System-on-Chip) terméke, ami a vállalat elmondása szerint egy lapkában tartalmazza az összes olyan funkciót, amelyre egy modern DVD-írónak szüksége van. Ennek értelmében az új, 14 mm-es szélességgel rendelkező chip az optikai fej, a motor és a SATA interfész vezérlőáramköre mellett 16 Mbit SDRAM-ot és 16 Mbit Flashmemóriát is tartalmaz.

Az NEC elmondása szerint az új, nagy integráltságú lapka alkalmazása esetén a gyártók az anyagköltség 30%-át is megspórolhatják a jelenlegi DVD-írókhoz viszonyítva, ráadásul alacsonyabb fogyasztású termékeket állíthatnak elő. A gyártó ezt az állítását hivatalos teszt keretein belül is prezentálta. Az adatok alapján az egy generációval régebbi vezérlőre épülő optikai meghajtó az SCOMBO 8 chippel szerelt modellhez képest 50%-kal nagyobb teljesítményigény mellett írta meg ugyanazt a lemezt (8-szoros sebesség alkalmazása mellett).

A 24-szeres DVD-írást támogató SCOMBO 8 tömeggyártása márciusban kezdődik meg, a rendeléseket azonban már most is le lehet adni a vállalatnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés