Hirdetés

CeBIT: Kombó Blu-ray meghajtók az Optiarctól

Ahogy néhány éve gyakoriak voltak a DVD-olvasó, CD-író kombó meghajtók, úgy nő az újabb generációváltás után azoknak az optikai egységeknek a kínálata, amelyek a Blu-ray korongokat csak olvasni tudják, de a korábbi, vörös lézeres formátumokat írják is. Ez a tendencia tükröződik többek között a Sony NEC Optiarc termékválasztékában, amely a CeBIT-en több új kombó meghajtót is kiállított.

Sony NEC Optiarc BC-M110S

Asztali számítógépekbe való a BC-M110S, amely BD, DVD és CD korongokat rendre 5-szörös, 12-szeres, illetve 32-szeres maximális sebességgel tud beolvasni. Az új szabványra való tekintettel 4 MB-ra növelték a puffer kapacitását.

Sony NEC Optiarc BC-5500

Sony NEC Optiarc BC-5600S

Már tavaly ősszel bemutatkozott a noteszgépekbe, esetleg HTPC-házakba illő BC-5500, amely Serial és Parallel ATA interfésszel egyaránt elérhető. Olvasási sebessége BD, DVD és CD médiumok esetében 2-szeres, 8-szoros és 24-szeres. Most azonos paraméterekkel, ám tálcás helyett slot-in lemezkezelő mechanizmussal sorakozik fel mellé a BC-5600S, amelyből egyelőre csak SATA csatolós változat készül.


Azóta történt

Előzmények

Hirdetés