Hirdetés

Az Intel firmware-frissítést adott ki SSD-ihez

Február végén látott napvilágot a PC Perspective tesztje, ami arra a tényre világított rá, hogy az Intel X25-M Solid State meghajtói a használat során egyre inkább belassulnak. Akkor az Intel még nem ismerte el a meghajtók esetleges hibáját, sőt, szóvivőjük még a hardveroldal szavahihetőségét is megkérdőjelezte. Az Intel ígéretet tett arra, hogy a meghajtókat a saját laboratóriumukban ismételten tesztelésnek vetik alá, hogy megbizonyosodjanak a hibáról. A szavakat tett is követte, aminek eredményeképpen egy firmware-frissítést bocsátottak ki, 8820 verziószámmal.


A 8610-es firmware tesztje

A CD képfájl formátumban letölthető firmware az X25-M és X18-M Solid State meghajtókhoz készült, amelyeket a PC Perspective természetesen ismét letesztelt. A pár másodperces frissítés végrehajtása után kapott eredmények alapján megállapították, hogy az valóban megszünteti a lassulás problémáját, a 30 MB/s-os szekvenciális írási tempó ugyanazon tesztelt meghajtó esetében 78 MB/s-ra ugrott fel, ami megközelíti a gyári állapotú SSD-k teljesítményét.


Ugyanazon meghajtó a 8820-as firmware-rel

A firmware-frissítő eszköz minden számítógépen használható, kivéve az NVIDIA chipsettel rendelkező Macintoshokat. Azon felhasználóknak, akiknek mégis ilyen rendszerük van, Solid State meghajtóikat ideiglenesen egy windowsos PC-be vagy egy nem NVIDIA chipsetre épült Apple gépbe kell helyezniük, amelyeken a frissítés problémamentesen megoldható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés