Hirdetés

Az EVGA és a HIS extra szoftverekkel támad

A grafikus kártyák piacán az NVIDIA és az AMD végletekig kiélezett csatája mellett a gyártópartnerek is komoly harcot vívnak a felhasználók kegyeiért. Mivel az azonos típusú, de különböző gyártótól származó grafikus kártyák között az esetek többségében nincs túl sok különbség, a vállalatok csak az extra szolgáltatásokkal tudják maguk felé billenteni a mérleg nyelvét. Az EVGA és a HIS is akcióba lendült, és jobbnál jobb szoftvereket kínálnak a vásárlóknak.

Az EVGA nemrég jelentette be az SLI Enhancement Patch elnevezésű csomagot, mely kifejezetten az SLI rendszert birtokló felhasználóknak jelent előnyt. A program a 182.05-ös verziójú beta driverrel működik, mely már elérhető Windows XP (32 bit, 64 bit) és Vista (32 bit, 64 bit) operációs rendszerre is. A vállalat elmondása szerint a javítás SLI-támogatást ad a Burnout Paradise-hoz és a Necrovision Demo DirectX 10-es módjához. Sajnos a csomag csak az EVGA grafikus kártyákkal működik, így akiknek nem adatik meg a lehetőség a finomság használatára, azoknak sajnos csak a várakozás marad a következő hivatalos NVIDIA meghajtóig.

A HIS továbbra is a jól bevált stratégiát alkalmazza, vagyis a mellékelt játékprogram erejét használja ki. Ezúttal a S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky-ra esett a választás, ami nem meglepő, hiszen nagyon népszerű játék, és támogatja a DirectX 10.1-es API-t, így tökéletesen alkalmas a Radeonokban rejlő erő demonstrálására. A szoftvert a HD 4800-as modellek IceQ verzióihoz csomagolják, ám aki február végéig bármilyen normál kivitelű HIS Radeon HD 4800 kártyát vásárol a newegg webáruházában, az megkapja ajándékba.

DirectX 10 DirectX 10.1

A vállalat beszámolt a DirectX 10.1 sebességre és képminőségre gyakorolt jótékony hatásáról is, továbbá jelezte, hogy márciusban újabb DirectX 10.1-es játékok érkeznek a PC-s piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés