Hirdetés

Az Egyesült Államokban már kapható, Európába csak később jön a Roccat Vulcan Pro

A gyártó új mechanikus billentyűzete saját kapcsolókat és alacsony profilú kupakokat kapott.

A 2 éve már a Turtle Beach tulajdonát képező Roccat új billentyűzetet mutatott be Vulcan Pro néven, amely a vállalat saját optomechanikus kapcsolóit használja, ami a hagyományos mechanikus switcheknél pontosabb és tartósabb megoldásnak számít. A Titan Switch Optical kapcsolókból kétféle verzió is elérhető, az 1,4 milliméteren ülő aktuációs ponttal rendelkező lineáris kivitel piros, míg a taktilis, 1,8 milliméter mélyen lévő kapcsolási ponttal működő kapcsoló barna színt kapott.


[+]

Az alumínium lemezzel megerősített billentyűzet 1150 grammos tömegével nem mondható könnyű darabnak, a 462 x 235 milliméteres alapterület pedig a mellékelt, mágnesesen rögzíthető csuklótámasszal a kényelem érdekében tovább növelhető. Az alacsony profilú gombkupakok alá rejtett kapcsolók a mai trendeknek megfelelően gombonként konfigurálható RGB LED-eket is tartalmaznak, amelyek színét és effektjeit a Roccat AIMO rendszeren belül a többi perifériánkkal is összehangolhatjuk, a beállításokat pedig – a makrókkal együtt hat fedélzeti profilban tárolhatjuk el. Utóbbiaknak az 512 kB kapacitású fedélzeti memória ad otthont, de a hardveres tulajdonságok közül érdemes még megemlíteni az 1000 Hz-es mintavételezési rátát, illetve a 32 bites, ARM Cortex-M0 alapú processzort is.

Az USB 2.0 vezetéken keresztül csatlakoztatható, hangerőállító tárcsával is ellátott periféria már elérhető az Egyesült Államokban 200 dolláros áron, mi európaiak viszont csak később, valószínűleg az év második felében kapunk majd belőle.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés