Hirdetés

Az eddiginél is retrósabbra sikerült az Instax Mini 40

Az új, szelfi móddal is rendelkező, belépő kategóriás gép mellett új típusú „film” is piacra került.

A Fujifilm Instax szériája esetében az instant filmes élményhez nagyban hozzájárul a gépek retro külseje is, ami a most bemutatott Instax Mini 40-re hatványozottan igaz, az egyébként műanyagból készült, de bőrhatású burkolat ugyanis a korábbi modellekénél is retrósabb hatást eredményez.


[+]

A kategóriájának belépő szintjére pozicionált, 104 x 121 x 65 mm kiterjedésű, üresen 330 g tömegű gép igen egyszerű működésű: az elején található szürke gombot megnyomva az objektív kiugrik a helyéről és a fényképezőgép bekapcsol, míg a kikapcsoláshoz elég csak visszatolni azt. A lencserendszernek létezik egy szelfi módja is, amit a bekapcsolt állapotban történő ismételt kihúzással érhetünk el, ennek gyakorlati haszna pedig a minimum fókusztávolság csökkentése, amelynek köszönhetően közelebbről is élesebb fotókat tudunk majd lőni.

Beállítások terén sok lehetőségünk nincs, az ekv. 60 milliméteres, f12.7 fényerejű objektív zárját a rendszer automatikusan szabályozza 1/2 és 1/250 másodperces értékek között, a beépített vaku pedig minden esetben működésbe lép, ezzel is javítva a fényviszonyokon. A komponálásban egy előlapi tükör, illetve egy 0,37-szeres nagyítású viewfinder lesz segítségünkre, míg a tápellátás két AA elemmel biztosítható, legfeljebb 100 expo erejéig.


[+]

Az április 21-én 100 dolláros áron piacra kerülő kamera mellett új papírcsomag is elérhető lesz, a 15 dolláros Instax Mini Contact Sheet narancssárga feliratokkal erősít rá a nosztalgiafaktorra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés