Hirdetés

Az ATI is felkészült a DDR-II memóriák támogatására

Egy most megjelent sajtóközlemény szerint az ATI hamarosan elkészül a DDR-II memóriákat használó grafikus vezérlő tervezésével. Mint ismert, az nVidia év végén vagy a jövő év elején megjelenő NV30-as grafikus processzora lesz az első, amely DDR-II szabványú memóriákat fog használni. Valószínűleg ez inspirálta az ATI-t arra, hogy ő is elkészítse az ilyen memóriákra épülő termékeit (hozzátesszük, hogy nem a mostani bejelentések kapcsán, ugyanis egy-egy memóriavezérlő tervezése nem pár hetes feladat... sejthető, hogy a cégek tudták a konkurensről, hogy azonnal áttér az új technológiára, amint lehet, így egyikük sem akart lemaradni).

A kanadai cég egyetlen előnye az, hogy jelenleg is ő a piacvezető, vagyis a lépéselőnye következtében sokkal nyugodtabb tempóban térhet át a DDR-II memóriák használatára, elkerülve a gyártás kiforratlanságából származó problémákat.

Azóta történt

  • Radeon 9700 - a nagyvizit

    Van-e élet az éleken túl? Képes-e ötszörös teljesítményre az ATI legutolsó chipje egy Ge4-hez képest? 2003. végül is kinek az éve lesz? Ilyesmi kérdésekre kerestük a választ kb. 21GB-nyi RAM sávszélesség mellett..

  • GeForce FX - a trónkövetelő

    Ahogy azt várhattuk, ma lehullt a lepel az NV30 kódnevű, új generációs nVidia grafikus chipről. Radeon 9700 Pro vagy GeForce FX? Mostantól már ez itt a kérdés.

Előzmények

Hirdetés