Hirdetés

Az AMD a mobil piacon akarja legyőzni az Intelt?

Az AMD tegnap jelentette be hordozható számítógépekbe szánt Mobile Athlon 2200+ processzorát, ami a PowerNow! energiatakarékossági technikával felvértezve megfelelő egyensúlyt teremthet a nagy teljesítmény és a hosszú akkumulátoridő között. Az új processzor így elsősorban az üzleti és otthoni notebook-használókat célozza.

Az új procira épülő notebook-ok azonnal elérhetőek Európában a Fujitsu Siemens Computers AMILO A-x600 családjában. További számítógépgyártók is csatlakoznak a hónap második felében: Japánban az Epson, Angliában pedig a Time Computers. Az USA-ban szintén elérhetőek a Mobile Athlon XP 2200+-ra épülő gépek, jelenleg a HSN nevű gyártótól közvetlenül rendelve, illetve a hónap végére a viszonteladói csatornákon keresztül is.

Az újonnan bejelentett CPU 266 MHz FSB-val rendelkezik, 0.13 mikronos réz alapú gyártástechnológiával készül a cég drezdai Fab 30-as gyárában. Az igazi újdonság azonban az, hogy a Mobile Athlon XP 2200+ 1000-es tételben rendelva az AMD-től 186 dollárba kerül, miközben a rivális Pentium 4-M lapkáért 562 dollárt kérnek!

A jelenlegi árlisták szerint az AMD gyengébb mobil processzorai is drágábbak, sorban a 2000+, 1900+, 1800+ és 1700+ 345, 239, 196, 169 dollárba kerül. Várhatóan az AMD nagyon hamar, talán még a héten leviszi ezeknek a processzoroknak is az árát a legnagyobb teljesítményűhöz igazítva.

Az ilyen "alacsonyabb" teljesítményű CPU-k az új asztali számítógépekben már nem olyan népszerűek, mióta az Intel a Pentium 4 2.0, illetve 2.2 GHz-es CPU-it középkategóriás termékként értékesíti, ezért az AMD a mobil piacon próbál nagyobb részesedést szerezni, ahol megfelelőek ezek az órajelek, és a riválisánál jóval olcsóbb tud lenni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés