Hirdetés

Az AMD-t is elérte a Végz3t

Johnathan „Fatal1ty” Wendel igazi sztár; a tajvani Abit Computer Corporationnek köszönhetően lassan többen ismerik nevét, mint egy közepes szavatossági idővel rendelkező nemzetközi médiabálványét. A híres gamer nevéhez fűződnek ugyanis a cég zászlóshajóit képező csúcskategóriás alaplapok (és videokártyák), melyek mindeddig csak az Intel tábort erősítették az AA8XE személyében. A számos díjat begyűjtő, extravagáns kinézetű alaplap AMD processzorokhoz fejlesztett változata egészen mostanáig váratott magára; a cég tegnap jelentette be a Fatal1ty alaplapcsalád második tagját, az nForce4 Ultra lapkakészletre épülő Fatal1ty AN8-at.


Fatal1ty AN8: a vörös ördög AMD-hez

Az új alaplap inteles testvérével megegyezően vörös és fekete színekben pompázik, és a korábbi modellhez hasonlóan felszerelték a piacon egyedülálló, memóriákat hűtő OTES RAMFlow megoldással, továbbá a processzor tápáramkörének aktív hűtéséről gondoskodó dupla ventilátoros OTES rendszerrel. Az alaplap számos, az Abit által fejlesztett technológiát örökölt a korábbi modellektől, így a Fatal1ty AN8 működésének felügyeletét, illetve a paraméterek finomhangolását a már jól ismert μGuru rendszer segítségével végezheti el a felhasználó. További érdekessége még az AN8-nak, hogy – hasonlóan az AA8XE-hez, illetve néhány konkurens termékhez – az alaplapi hangkeltő nem a nyákra integrálva érkezik, hanem a csomag részét képező AudioMAX névre keresztelt bővítőkártyával lehet hangot csiholni az alaplapból.

A Fatal1ty AN8 legfőbb paramétereit mindazonáltal az NVIDIA nForce4 Ultra lapkakészlete határozza meg, ennek megfelelően az alaplap Socket 939 foglalatba illeszkedő Athlon 64 processzorokat fogad, amely mellé maximum 4 darab memóriamodul illeszthető (maximum 4 GB összkapacitással). A rendszert egy PCI Express x16 grafikus vezérlővel lehet bővíteni, a további bővítőkártyáknak két PCIe x1, illetve három hagyományos PCI sín áll rendelkezésre, a tárolórendszer pedig négy SATA-II (RAID 0/1/0+1, JBOD támogatott), illetve négy Ultra-ATA merevlemezből állhat. Az alaplap további paraméterei megtalálhatóak a termék adatlapján.

Az Abit új alaplapjának hazai megjelenéséről, illetve hozzávetőleges fogyasztói áráról egyelőre nem rendelkezünk konkrét információkkal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés