Hirdetés

ATi Radeon 8500 LE

A hivatalos név Radeon 8500 LE, az ATi tehát hű maradt a korábbi rendszeréhez. Ahogy a GeForce3 Ti 200 egy nVidia alapú "best-buy" lehet, úgy a Radeon 8500 LE is egy "tuti vétel", csak ATi alapokon. A különbség a rendes Radeon 8500-hoz képest annyi, hogy a kártya órajele 275/550 MHz-ről 250/500 MHz-re csökkent (-10%), a RAMDAC csak 350 MHz-es (így is bőven elég), valamint a második monitorkimenet is el lett hagyva (ennek mondjuk nem örülünk).

Ami a teljesítményt illeti, sejthető, hogy a Radeon 8500 LE gyakorlatilag azonos eredményeket produkál majd, mint a Radeon 8500. Ha mégsem, azt a +10% tuningot bárki megengedheti magának :). Ha az LE verzió szignifikánsan olcsóbb lesz, mint a Radeon 8500, akkor egyértelműen jó választással állunk szemben. GeForce3 ide, vagy oda, Titanium ide, vagy oda, Detonator XP ide, vagy oda, az ATi kártyák minőségi képpel, korrekt árral és korrekt sebességgel bírnak. A jobb drivereknek köszönhetően a GeForce3 Ti 500 viszi az fps pálmát, de úgy gondoljuk, hogy 175 és 190 fps környékén már egyéb dolgoknak kéne eldöntenie egy kártya megvételét (ami persze a driverek kiforrottsága is lehet, ami valóban fontos szempont...).

Az ATi nem gyárt majd LE kártyákat, ezt meghagyja OEM/ODM/AIB partnereinek, akik: CP Technology Co. Ltd., DFI Inc.; Ennyah Technologies Corp., Gigabyte Technology Co. Ltd., Jetway Information Co. Ltd, Joytech Computer Co. Ltd., Power Magic Multimedia Ltd., Raising Rich Ltd., Sapphire Developments Ltd., Shuttle Inc., Super Grace Electronics Ltd., Wistron Corporation, Yuan Yuan High-Tech Development Co. Ltd. Némelyik nagynevű cég :) a tömegszállítást is megkezdte már... reméljük, hogy a fenti cégek nem csinálnak rosszabb minőségű kártyákat, mint amilyet az ATi csinált volna!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés