Hirdetés

ATI chipset -- hónapok kérdése?

Ha minden igaz, a jövő év elején végre bezárul a kör, így minden olyan chipsetgyártó, akire ezt a státust eddig valaha ráaggatták, bír majd élő megoldással.

Ami annyit jelent, hogy az ABC-ben a többieknél egyértelműen kedvezőbb helyen szereplő ATI, most végre az alaplapi chipsetek versengésében is rajtvonalhoz áll, persze itt az utolsó helyről kell majd fel(jebb)küzdenie magát. És hogy mire van esélye?

Először is újfent leírnánk, hogy a videókártyagyártó "első" chipkészlete, A4 néven, egy integrált P4-es DDR-es megoldás lesz, "olyasmi", mint amilyen pl. a SiS650, tehát lesz neki grafikus magja is, jelen esetben azonban egy, a SiS315-nél picit potensebb megoldás, ami az ATI-t ismerve csak a Radeont jelentheti.

Viszont ennél sokkal többet még mindig nem tudni a dologról, hacsak azt nem, hogy energiatakarékos megoldásnak készül, tehát részben a mobil-piacnak szól majd. Persze ha nem lesz túl drága, akár az nForce-ra is használható alternatívát jelenthet, mert az nem épp olcsóságáról híres.

(Ez persze két különböző platform, ám a userek ugyis leginkább ár/teljesítményre mennek, tehát a két dolog talán összevethető.. Az "első" azért (volt) zárójeles, mert a Comdexen már elvileg be lett mutatva egy ATI-set, az A3-as, amely egyértelműen nForce-riválisnak készült (tehát Socket A-s..), úgy is pozícionálják, ám egyelőre még nincs a piacon.)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés