FIC AT31 Fusion -- Radeon IGP alapokon!

Annak ellenére, hogy az ATi mát a CeBIT-en (vagyis márciusban) bejelentette integrált chipsetjét, egyetlen ilyen megoldást sem láthattunk azóta. Az ATi Technologies a megállapodás szerint júniusban kezdi szállítani azokat az alaplapokat, melyek Radeon IGP 320 chipkészlettel készülnek, AMD processzorokhoz. A Pentium 4-es megoldások valamivel későbbre várhatóak, ezeken még mindig dolgozik az ATi. A belépő partner a Radeon IGP gyártására a First International Computer (FIC), de rajta kívül hasonló cégek (ASUS, MSI, Gigabyte technology, Lite-On Technology, Wistron, CP Technology and Sapphire Technology) is bemutatnak Radeon IGP-s megoldásokat a közeljövőben.

Az első alaplap a FIC AT31 Fusion, melyet már a Computex után szállítanak. A déli híd egyelőre (feltételezhetően) egy VIA által gyártott chip lesz (megint egy hibrid chipset, mint az AMD761), de lehetséges, hogy ezt egy ATi chipre cserélik valamivel később.

A chipkészletbe integrált grafikus megjelenítő teljesítménye várhatóan valamivel a nForce220 fölött lesz, bár ez, mint kérdés még válaszra vár. Ez a GPU tulajdonképpen nem más, mint egy Radeon VE a hardveres T&L (Transform & Lighting) nélkül, és kevesebb renderelő (pixel) pipeline-nal (tehát 1 db-bal).

Bárki, aki komolyabb grafikus teljesítményre vágyik, nyilván nem az integrált grafikájú Radeon IGP mellett voksol, de nem is ez volt az ATi célja. A FIC AT31 Fusion az olcsó, széles feature-skálával bíró alaplapok egyike lehet, és erre a Radeon IGP tökéletes alany.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés