Hirdetés

A hónap végétől lesz előrendelhető az Atari VCS

Limitált ideig akár 199 dollárért is meg lehet majd vásárolni.

Az Atari még március végén jelentette be, hogy a korábban Atariboxként futó konzol végül Atari VCS névvel érkezik a piacra. A vállalat most leleplezte, hogy az előrendelés május végén veszi kezdetét, méghozzá az Indiegogo portálon. Csak ilyen formában, korlátozott ideig lesz megvásárolható az Atari VCS Collector's Edition, ami speciális, retro inspirálta fa előlapot kap. Szintén limitált ideig a karcsú fekete verzió, vagyis az Atari VCS Onyx 199 dollárért lesz megrendelhető.

A rendszerek mellé jár a Classic Joystick és a Modern Controller is, amelyek természetesen különálló formában is felkerülnek az üzletek polcaira. Az előbbi a klasszikus Atari játékvezérlő felújított verziója, míg utóbbi egy mai igények szerint tervezett gamepad.

A hardverről meglehetősen keveset tudni, leszámítva azt, hogy egy AMD által tervezett, egyedi processzor lesz, Radeon grafikus vezérlővel felvértezve, és ezáltal a platform támogatja a 4K-s felbontást, a 60 Hz-es frissítést, illetve a HDR tartalmakat is. Az adattároló bővíthető lesz, tovább a csomag része a kétsávos Wi-Fi, a Bluetooth 5.0, illetve az USB 3.0 támogatása.

Az Atari VCS egyedi tartalmakat is kínál, többek között az Atari Vault szolgáltatáson keresztül száznál több klasszikus játék lesz elérhető, beleértve az Asteroids, a Centipede, a Breakout, a Missile Command és a Gravitar and Yars' Revenge című alkotásokat, de a modern címek sem maradnak majd ki, erről a vállalat később nyilatkozik.

Mivel az eredeti tervekhez képest az előrendelés csúszott, így az idei évre tervezett nagy mennyiségű szállítás sem lesz tartható, vagyis a tényleges megjelenés a következő év tavaszán esedékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Atari

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés