Hirdetés

Asztali PC-kbe bújhatnak az AMD mobil processzorai

Az ECS egy új megoldással lehetővé teszi az AMD mobil processzorainak használatát asztali számítógépekben. A PF88 Extreme Hybrid nevű alaplap eredetileg egy SiS 656 északi és SiS 965 déli híd köré épülő, LGA775 tokozású Intel processzorokat fogadó lap. A gyártó azonban egy speciális aljzattal is ellátta, amelybe megfelelő bővítőkártyákat helyezve megváltoztatható a használni kívánt CPU típusa.

Az ECS A9S SIMA néven eddig egyetlen ilyen bővítőkártyát kínált, amely SiS 756 vezérlőchippel van felszerelve, és Socket 939-es AMD processzorokat fogad. A nemrég bejelentett új típus az A4S SIMA nevet kapta, és 754 tűs asztali és mobil chipekkel, köztük a Turion 64-ekkel kompatibilis. Vezérlőként az új bővítményre is a SiS 756 kerül, a DDR memóriamodulok számára két foglalat biztosított. Az ECS más lapjaihoz hasonlóan az új konfigurációnál is elérhető az I.O.C. automatikus tuningfunkció.


Forrás: Fcenter.ru

A gyártó szerint a megoldás révén a felhasználók könnyen hűthető, csendes, mégis nagy teljesítményű rendszerre tehetnek szert meglévő (PF88-as) alaplapjuk cseréje nélkül – a kérdés csak az, hol és mennyiért juthatnak hozzá AMD mobil processzorokhoz...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés