Hirdetés

A Neon Genesis Evangelion került terítékre az ASUS műhelyében

A vállalat egyik csúcskategóriás alaplapját (és videokártyáját) fűszerezték meg a kultikus státuszú anime képi jegyeivel.

Az ASUS a sikeres Gundam szériás hardverei után az MSI nyomdokaiba lép, és az ismert kultanime, a Neon Genesis Evangelion (Shinseiki Evangelion) motívumaival díszített alaplapot készül megjelentetni, ami nem más, mint a ROG Maximus Z690 HERO limitált példányszámban gyártott, EVA Edition kiadása. A csipetnyi narancssárgával megfejelt, zöld-lila színkombinációban feszítő deszka fixált I/O pajzsáról Aura Sync-es fények köszönnek ránk vissza, amelyek az animációs sorozat EVA-01 mechájának normál és "felébredt" állapotát reprezentálják, de a dekoráció nem csupán a külsőségeket érinti, ugyanis a 256 megabites BIOS kezelőfelülete is a franchise vizuális lenyomatát viseli magán.


[+]

Az ATX formátumú, 20+1 fázisú, hőcsöves bordázatokkal hűtött VRM-mel lap specifikációival nem variáltak, ugyanazzal az elképesztő felszereltséggel érkezik, mint a "natúr" változata. Ízelítőként néhány részlet, a teljesség igénye nélkül: DDR5 memóriák támogatása 6400 MHz-es effektív órajelig, három bordával fedett M.2 slot (kettőnek van backplate-je is), a mellékelt bővítőkártyának hála még kettő M.2 aljzat (az egyik PCI Express 5.0-s), három x16-os PCI Express sín (kettő 5.0-s, a harmadik 4.0-s), 2,5 gigabites LAN, Wi-Fi 6E és ESS SABRE9018Q2C DAC-kel kiegészített Realtek ALC4082 hangkodek.


[+]

A hátlapon sincs okunk panaszkodni a rendelkezésre álló csatlakozók tekintetében, hiszen két Thunderbolt 4 konnektor, egy USB 3.2 Gen2 Type-C, hat USB 3.2 Gen2 Type-A és két USB 2.0 kapu, meg egy HDMI kimenet található itt az Etherneten, az öt (aranyozott) 3,5 mm-es jacken, az optikai hangkimeneten, a két antenna interfészen, illetve a Clear CMOS és BIOS flashback gombokon kívül. Az sem elhanyagolható, hogy előlapi kivezetés formájában egy gyorstöltéses (QC 4.0/PD 3.0), 60 watt továbbítására képes USB 3.2 Gen2x2 Type-C csatoló is tiszteletét teszi a műsoron.


[+]

Ha minden igaz, az alaplap nettó 610 dolláros áron vásárolható meg május 5-ig bezárólag, de csakis azok számára, akik válaszolnak 10 kérdésre az EVA-val kapcsolatban, és a nevüket kisorsolják. A tajvani óriás egyébként egy hasonló dizájnú VGA-t is bemutatott, amely a ROG Strix GeForce RTX 3090 EVA Edition nevet kapta, de a nagyjából 2170 dollárt kóstáló grafikus vezérlőből csak 15 darabot listáz a CoolPC.tw, és ezekből ötöt már lefoglaltak.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés