Hirdetés

HDR-es csúcsmonitorral készül az ASUS

Az ROG Strix XG49VQ nagyképű is, szélesvásznú is, illetve még a FreeSync 2-t is támogatja, ami a játékosok számára lesz hasznos.

Az ASUS bejelentette a ROG Strix XG49VQ jelzésű kijelzőjét, amely finoman szólva sem lesz mindennapi darab. Erről már az 1800 mm-es (1800R) rádiuszú ívet használó 49 hüvelykes képátló is tanúskodik, aminek 3840x1080 pixeles a natív felbontása, így kitalálható, hogy a képaránya sem átlagos, egészen pontosan 32:9. Az alapot VA panel adja, amelyet valószínűleg a Samsung szállít, ugyanis a vállalatnak van egy elképesztően hasonló megjelenítője. A további adatok tekintetében is kísérteties az egyezés, hiszen az ASUS elárulta, hogy az újdonságuk frissítési frekvenciája 144 Hz, illetve az sRGB lefedettség 125% körül alakul. Ugyan több paraméter még nem ismert, de tekintve a fentieket, valószínűleg ezek is nagyjából megegyeznének a Samsung 49 hüvelykes monitorával.

Az ASUS friss fejlesztése megfelel a VESA DisplayHDR-400 követelményeinek, és támogatja az AMD FreeSync 2 HDR szabványát. Ez ugye magába foglalja a variálható frissítési frekvenciát, illetve a HDR tartalmak esetében képes kitenni a kijelzőre az irányított tone mappinggal előállított képet. Utóbbi eljárás a kompatibilis szoftverek mellett csökkenti a megjelenítés késleltetését, illetve lehetővé teszi, hogy a felhasználó pontosan azt lássa, amit az adott játék fejlesztője meg akar jeleníteni a kijelzőn.


[+]

A vállalat kiemelte, hogy a ROG Strix XG49VQ támogatja a vállalat Shadow Boost eljárását, ami kiemeli a sötét területeket, így a játékos több információt kap az ott lévő tartalmakról, méghozzá anélkül, hogy túlexponálná a világos részekkel találkozni. További extrának tekinthető a DisplayWidget, amely lehetővé teszi a kijelző egyes beállításainak módosítását egy telepíthető programon keresztül, így a konfigurálás egyszerűbb válik, illetve a terméken három különböző gép képe is megjeleníthető. Ezek azok a szempontok, amelyekben az ASUS 49 hüvelykes csúcsmonitora jelentősen különbözik majd a Samsung megoldásától.

Az ASUS ROG Strix XG49VQ ára, illetve elérhetősége még nem publikus. Valószínűleg nem kell sokat várni rá, továbbá nagy az esély arra, hogy a pénztárcákat is alaposan lefogyasztja majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés