Hirdetés

Megérkezett az ASUS "eSport" kijelzője, a ROG Strix XG258Q

Full HD felbontás, FreeSync, magas frekvencia, alacsony késleltetés.

A gamer után az eSport lehet az új hívószó, amit akár a monitorpiacon is sikerrel el lehet puffogtatni, már amennyiben az ASUS-nak sikerül trendet teremtenie. A frissen bejelentett ROG Strix XG258Q kijelzőjük ugyanis pontosan az ilyen irányú igényeket akarja kielégíteni minden szempontból, így ez esetben magasról tesznek a TN+film panel miatt fanyalgókra. A cél ugyanis a már említett nagy képfrissítési frekvencia és az alacsony válaszidő kettőse, amit az AU Optronics gyárából származó, Full HD felbontású, 24,5"-es TN+film panelre építenek, megspékelve egy gyors elektronikával, így a 240 Hz-es frissítés és az 1 ezredmásodperces g2g válaszidő a fő hívószó az AMD FreeSync (48-240 Hz) és az ELMB (Extreme Low Motion Blur) funkció mellett. Ezekből már tisztán látszik, hogy az XG258Q egyértelműen az NVIDIA G-Syncre kigyúrt ROG Swift PG258Q párja AMD FreeSync vonalon.


[+]

Ami a technikai specifikáció többi részét illeti, nincs meglepetés: a színmélység 6 bit+FRC-vel 16,7 millió, a kontrasztarány 1000:1-hez, a betekintési szögek 170/160 fokosak, a maximális fénysűrűség pedig 400 cd/m². A hátlapi csatlakozók között DisplayPort 1.2a, HDMI 1.4 (maximum 140 Hz) és HDMI 2.0 sorakozik. A csavart talp az aljába épített projektoros embléma világítás már ismerős a többi ROG Strix kijelzőről, akárcsak a hátoldali RGB gyűrű. Az állítási lehetőségek (dönthetőség, magasságállítás, forgathatós) változatlanok, és továbbra is van VESA falikonzol opció. Sajnos USB HUB nincs, és a fejhallgató csatlakozó is hiányzik. Ugyanakkor ez a modell is megkapta a menüből elővarázsolható extrákat, mint a GamePlus OSD és az idő-visszaszámláló.


[+]

Az ASUS ROG Strix XG258Q ára nem lesz alacsony, 449 dollár, ami 50 dollárral kevesebb csak, mint a G-Sync kompatibilis ROG Swift PG258Q jelenlegi ára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés