Hirdetés

Az ASRock a tabletpiac felé kacsintgat

Érdekes terveket szövöget az ASRock. A vállalat az alaplappiacon a harmadik helyre tört fel, ám a notebookok szegmensében egyáltalán nem ment jól az üzlet. Annyira nem, hogy a gyártó a kivonulás mellett döntött, így az erőforrásokat az alaplapokra és a kisméretű PC-kre koncentrálják. A gond az, hogy a mobil piac túl nagy ahhoz, hogy csak úgy ott lehessen hagyni, így az ASRock inkább stratégiát vált.

A cég nem ismert márkanév, vagyis előre lehetett sejteni, hogy a PC-s mobil termékek esetében a nagyok mellett nem számíthatnak sok sikerre. Van azonban a tabletpiac, ami kvázi most indul be, vagyis érdemes felülni a vonatra. Az ASRock sem habozott a döntéssel, és a második negyedévben be is szálnak a versenybe. A vállalat még nem erősítette meg a Pegatrontól származó információkat, de mivel a gyártást az utóbbi vállalat végzi, elég nagy a valószínűsége a ASRock tabletek megjelenésének.

Az adatok szerint az ASRock a Tegra 2 SoC-ra építene, és 7 illetve 10 hüvelykes tablet van érkezőben, Android 3.0-s operációs rendszerrel. Egyelőre ennyit lehet tudni, de nyilván a szokásos felszereltségre lehet majd számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés