Hirdetés

Még idén kapunk új Tegra lapkákat

Az NVIDIA a CES alkalmával beszélt bővebben a Tegra 2 lapkára épülő készülékekről, illetve a SoC képességeiről. Most előkerült egy friss útiterv, melyben feltűnik a Tegra 2 frissített változata, és a Tegra 3-ról is van némi információ.

A Tegra 2 T25 és AP25 jelzésű verziói a 3D-s megjelenítővel ellátott tabletekhez illetve okostelefonokhoz alkalmazhatók. A lapka technikailag megegyezik az eredeti T20 és AP20H jelzésű megoldásokkal, ám a két darab processzormag órajele maximum 1,2 GHz lehet. Más, hardverrel kapcsolatos eltérés nincs. Az NVIDIA még ebben a negyedévben elkezdi gyártani az új verziós Tegra SoC-ot, az első készülékek pedig nyáron tűnhetnek fel. Szokás szerint a T25 lesz a nagyobb fogyasztású megoldás, így ez való a táblagépekbe, míg az energiatakarékosabb AP25-öt a telefonok fogják hasznosítani.

Az NVIDIA mobil útiterve
Az NVIDIA mobil útiterve [+]

Sokkal érdekesebb a Tegra 3, ami valószínűleg a 2012-es CES-en lesz bemutatva. A vállalat útiterve szerint a mintákat az év végén kapják meg a partnerek, így a rendezvényen már konkrét termékek is feltűnhetnek. A Tegra 3 négy darab Cortex-A9-es ARM magot rejt, melyek 1,5 GHz-es órajelen ketyeghetnek, továbbá támogatnak egy ultra alacsony fogyasztású működési módot is. Az integrált grafikus vezérlő az adatok szerint háromszor gyorsabb lesz a Tegra 2-ben található ULP GeForce-nál, emellett a videomotor a Blu-ray filmek lejátszását is támogatja. A T30-as verzió most is a tabletekbe készül, és 1920x1200 pixeles felbontású kijelzőket használhat. Az okostelefonokba szánt AP30-as modell elérhető lesz két- és négymagos kiépítésben, az alkalmazott megjelenítő felbontása pedig 1366x768 képpont lehet.


Forrás: GamingNexus

Az NVIDIA természetesen a Tegra szoftveres támogatásán is dolgozik. A Soulcraft az egyik olyan cím, ami készül az okostelefonokra. Az LG Optimus 2X-en bemutatott program meglehetősen szépen futott. Erről tanúbizonyságot a fentebb található videó szolgáltat. A vállalat továbbra is állítja, hogy százával jönnek majd a játékok a termékekre, továbbá negyedévente minimum egy úgymond top címet fognak prezentálni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés