Hirdetés

ASRock szerverlap 10. generációs Intel processzorokhoz

A Z490-es megoldáson négy LAN portnak jutott hely, melyekből kettő 10 gigabites.

Az ASRock szerverekre specializálódott brandje, a Rack fémjelzése alatt is érkezett egy Intel Z490-es chipsettel szerelt alaplap, az LGA1200-as tokozást használó Z490D4U-2L2T. A gyártó elmondása szerint az IPMI távoli menedzsmentet támogató deszka ideális jelölt lehet felhő alapú játékot kiszolgáló, vagy magas órajelekkel operáló kereskedelmi szerverekhez.


(forrás: ASRock Rack) [+]

A microATX formátumú lap klasszikusan zöld nyomtatott áramköri lapján nem csupán két gigabites, hanem két, Intel X710-AT2 kontroller által vezérelt, 10 gigabites Ethernet aljzatot is találunk a két, Intel RST és Optane kompatibilitással megfejelt, x4-es PCI Expresses meghajtókat kezelő M.2 csatlakozón kívül. A négy DIMM slotba legfeljebb 128 GB-nyi DDR4-2933-as modult pakolhatunk, miközben a magányos PCI Express 3.0 x16-os sín mellé egy x8-as, valamint egy x1-es példányt kapunk.


(forrás: ASRock Rack) [+]

A D-Sub és HDMI kimeneten, továbbá a hat darab, 6 Gbps-os SATA porton felül a 10 Gbps-os USB 3.2 Gen2 technológia szintén a csomag részét képezi (két Gen2 és két Gen1 port a hátlapon), így a tajvani multi újdonsága az SMB, illetve SOHO NAS felhasználások mellett még tartalomgyártásra kihegyezett asztali vasakhoz is jó választásnak bizonyulhat; már csak a pontos piaci start dátumát és a leendő vételárat volna illendő közzétenni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés