Hirdetés

ASRock Fatal1ty 990FX Professional alaplap a Bulldozerhez

A tajvani gyártó bejelentette legújabb Fatal1ty szériás alaplapját, mely az AMD 990FX + AMD SB950 chipkészletre épül és AMD Socket AM3+ foglalatot kapott, azaz visszafelé kompatibilis az AM3-as processzorokkal. A családhoz híven az alaplap piros-fekete színkombinációban érkezik, ezen felül számos optikailag feltuningolt elemet és egyéb kézzelfogható extrát pakoltak rá. A tápellátás 12+2 fázisú, processzorokat egészen 140 wattos TDP-ig képes fogadni. A kondenzátorok a kategóriában megkövetelt prémium minőségű japán gyártmányok, melyek az új Fatal1ty alaplapon arany színt kaptak. A négy memóriafoglalatba helyezett DDR3 modulokat egészen 2100 MHz-ig támogatja, melyből összesen 32 GB-ot pakolhatunk bele.

Összesen 3 darab PCIe x16 foglalat került rá, melyből csak kettő működik 16-szoros sebességgel, a harmadik elektronikai szempontból csak 4-szeres, de ettől függetlenül az AMD CrossFireX és NVIDIA SLI többkártyás, több GPU-s konfigurációit is támogatja. Találunk rajta még ezen felül Dual Gigabit Ethernet portot (Teaming funkcióval párosítva), Relatek ALC892 7.1-es hangkodeket THX TruStudio támogatással, IEEE 1394 FireWire kaput, 2+4 darab USB 3.0-s csatlakozót és két darab eSATA portot is. A belső tárolók csatlakoztatására 6 darab SATA 6 Gbps csatlakozó áll rendelkezésre, melyek mind Hot Plug kompatibilisek, ezen felül a vezérlő támogatja a RAID üzemmódokat is.

A Fatal1ty kiegészítők között megtaláltjuk a kifejezetten beviteli eszközökhöz kifejlesztett, alacsony késleltetésű Fatal1ty USB kaput, az XFast LAN technológiát (mely szoftveres úton segít az adatok priorizálásában és a késleltetés alacsony szinten tartásában). Ezen felül kapunk post code kijelzőt a hibakereséshez valamint egy F-Stream nevezetű tuningprogramot is, amivel nem csak a szokványos értelemben vett túlhajtáshoz szükséges paramétereket állíthatjuk be, hanem ezzel finomhangolhatjuk a Fatal1ty USB kapukat, a ventilátorok fordulatszámát és számos egyéb dolgot is.

Az alaplap árát egyelőre nem lehet tudni, megjelenési ideje pedig minden bizonnyal egybeesik majd a processzor megjelenésének dátumával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés