Hirdetés

A Biostar a TA990FXE alaplappal készül a Bulldozerre

A Biostar Socket AM3+ foglalatos TA990FXE jelzésű alaplapjával készül a hamarosan megjelenő Bulldozer processzor fogadására. Az AMD 990FX és SB950 chipekre épülő, 140 wattos TDP-ig használható, 4+1 fázisú tápellátó áramkörrel rendelkező, ATX méretű alaplapra négy darab DDR3 foglalat került, mely a 2 GHz-es effektív órajelű modulokat is képesek fogadni. A CrossFireX képességről sem kell lemondani, hiszen az alaplap három darab PCI Express x16 foglalattal rendelkezik (emellett kapunk még egy PCI Express x1 és két PCI foglalatot is), de az egyik ebből valójában csak PCI Express x4-nek felel meg.

A TA990FXE részeként kapunk még öt darab SATA 6 Gbps és egy darab eSATA 3 Gbps csatlakozót, négy darab USB 3.0-s kaput, 7.1 csatornás HD Audio, FireWire és Gigabit Ethernet kontrollert is. A hibakeresést LED-ek, a BIOS frissítést pedig saját a BIOS Flasher program könnyíti meg, illetve az elrontott frissítések visszaállítása USB meghajtóról sem lehetetlen vállalkozás a Bios Relife-fal. Szintén megtalálható a specifikációk között a Biostar BIO-Remote 2 támogatása, mely program lehetővé teszi, hogy Android vagy Apple operációs rendszert futtató telefonunkkal távirányítsuk a feltelepített médialejátszót.


[+]

A Biostar implementálta a G.P.U (Green Power Unit) technológiát is, ami optimalizálja az energiafelhasználást alacsony terhelés esetén. Az alaplapi komponensek hűtését passzív alumínium bordákkal oldották meg, azonban az északi híd és a PWM áramköröket közös hőcsöves rendszerre kötötték. Ami az árat és a megjelenés idejét illeti, ezeket az információkat egyelőre nem hozta nyilvánosságra a gyártó. Valószínűleg csak a bulldozeres processzorok megjelenésével azonos időben fog mindez megtörténni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés